Arama sonuçları

Özel okul ücretleri için açıklama

Özel okul ücretleri için açıklama

Özel okul ücretleri için açıklama. Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de her geçen gün etkisini artıran koronavirüs nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildi. Alınan bu karar sonrası çocukları özel okullarda eğitim gören binlerce kişi okul ücretleri hakkında nasıl bir yol izleneceğini merak ediyordu. Cumhuriyet'in haberine göre, Türkiye Özel Okullar Derneği de konu hakkında bir açıklama yaptı.

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ İÇİN AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada derneklerin bir araya gelerek, 300.000 çalışanı ve 2.5 milyon öğrencisi bulunan kurumlar hakkında, kimsenin mağdur olmaması için bir yol haritası çizildiği belirtildi. Özel eğitim kurumlarını temsil eden dernekler olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşme yapıldığı belirtilen açıklamada, özel okulların eksik kalan eğitimi okullar açıldıktan sonra yüz yüze eğitimle vermeleri yönünde karar alındığı bilgisi paylaşıldı.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİ TAMAMLAYACAKLAR

Buna göre özel okullar veliler ile yaptıkları sözleşmelerin gereği olan yüz yüze eğitimi okullar açıldıktan sonra tamamlayacaklar. Bu süre içerisinde öğrencilere yemek ve servis hizmeti de sağlanacak.

SELÇUK: HUKUKİ BİR SORUN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, veliler arasında soru işaretlerine neden olan özel okul ücretlerinin karantina döneminde akıbetinin ne olacağı sorusuna “Bu hukuki bir sorun” yanıtını vermişti.

26-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş