Arama sonuçları

Özel okullar adreslerini köyde göstererek yüz yüze eğitime mi başladı?

Özel okullar adreslerini köyde göstererek yüz yüze eğitime mi başladı?

Özel okullar adreslerini köyde göstererek yüz yüze eğitime mi başladı? Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda, Türkiye genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ve anaokullarında eğitim başladı. 1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Aynı zamanda 8. ve 12. sınıflarda da yüz yüze eğitime başlanacak.

ÖZEL OKULLAR ADRESLERİNİ KÖYDE GÖSTEREREK YÜZ YÜZE EĞİTİME Mİ BAŞLADI?

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Muğla'nın Bodrum, Köyceğiz ve Milas ilçelerinde ise, özel okulların yüz yüze eğitime başladığı ortaya çıktı. Bodrum'da Özel Ted Koleji İlkokulu ve Ortaokulu'nun, Köyceğiz'de Özel Doruk Bilim Kültür İlkokulu ve Ortaokulu'nun, Milas'ta ise Özel Milas Özge İlkokulu ve Ortaokulu, Özel İstanbul Modern İlimler İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Milas Sınav İlkokulu ve Ortaokulu ve Özel Milas Akademi Kültür Kolejleri İlkokulu ve Ortaokulu'nun da yüz yüze eğitime başladığı ortaya çıktı.

ADRESLERİNİ KÖYLERDE GÖSTERDİLER

3 ilçede yüz yüze eğitime başlayan olan bu 6 okulun tamamının adreslerini ilçelerin köylerinde göstererek, köy statüsünde açıldığı öğrenildi. Bu özel okulların eğitime başlaması, veliler tarafından tepkiyle karşılanırken, pandemi sürecinde eğitimdeki eşitsizliğin daha da derinleştiği görüldü.

EĞİTİM SÜRECİNDE KİMSE DIŞARIDA KALMAMALI

Muğla Valiliği tarafından açılacak okulların açıklandığı listede özel okullarında olduğunu dile getiren Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, şöyle dedi:

"Eğitim Sen, çocukların üstün yararını talep ederken, siyasi iktidar ise okullar açılmazsa bunun salgında başarısız görüleceği kaygısını taşıyarak; okulların açılmasını ve sermayenin vakıf üniversiteleri ve özel okullarından ekonomik sıkıntı yaşamamasını istiyor. Bizim açımızdan belirleyici olan toplumsal fayda ve kamusal hizmetin eşit ve ulaşılabilir olmasıdır. Kamusal bir hizmet olarak eğitimden nitelikli, eşit, ücretsiz, düzenli ve sürekli olması beklenmektedir. Kapsayıcı eğitimden de, öğrencilerin tamamını içeren, kimsenin dışarıda kalmadığı bir eğitim sürecine dikkat çekilmektedir. Özel ve vakıf okullarının kendisini korumasının bir yolu olarak sanki salgından hiç etkilenmiyor, salgın döneminde eğitim alınacaksa bunun adresi özel okullar mesajı doğrudan veriliyor. Anlaşılan odur ki özel okul sahipleri ve siyasi iktidarın temsilcileri yaptığımız uyarılardan, eleştirilerden veya kamuoyu ile paylaştığımız önerilerden rahatsız olmaktadır. Yüz yüze eğitim için gerekli ve yeterli önlemler alınması için verdiğimiz mücadele haklarımıza, sağlığımıza, öğrencilerimizin eğitim hakkına ortak geleceğimize sahip çıkma mücadelesidir."

15-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş