Arama sonuçları

Özel okullar şaşkın: Çocukları yarın okula çağıracak mıyız?

Özel okullar şaşkın: Çocukları yarın okula çağıracak mıyız?

Özel okullar şaşkın: Çocukları yarın okula çağıracak mıyız? Koronavirüs önlemleri kapsamında yeni önlemleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Anasınıfı ve benzeri faaliyetlere ara verilecek" dedi.

Ardından da İçişleri Bakanlığı genelgesi çıktı. Bu genelgede 9 madde şöyle:  Anasınıfı ve anaokullarının faaliyetlerine ara verilmesi.

Peki  bu madde özel okulları da kapsıyor mu?

İşte dün geceden bu yana başta özel okul yöneticileri ile velilerinin yanıtını aradıkları soru bu.

Resmi okul öncesi eğitim kurumları  zaten 27 Kasım’da  Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) salgına göre il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin kararıyla yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçme kararı alabileceklerine ilişkin yazısıyla birlikte bu kararı almaya başladı. İl Hıfzısıhha Kurulları Kovid-19 salgınının seyrine göre 4 Ocak'a kadar resmi okul öncesi eğitim uzaktan eğitime geçiş kararı alıyor.

ÖZEL OKULLAR ŞAŞKIN: ÇOCUKLARI YARIN OKULA ÇAĞIRACAK MIYIZ?

Ancak özel okullar bu karar dışında tutuluyordu.

Ama hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması hem de İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinden sonra özel okullar ne yapacaklarını şaşırdı. Özel okul yönecileri şöyle diyor:

“Bu genelge farklı yorumlanıyor. Hatta ilçe milli eğitim müdürlükleri de farklı yorumluyor. Bazıları bizim de kapandığımızı söylüyor, bazıları ise ‘sizi kapsamıyor’ diyor. Açıkcası yarın biz velilere ne diyeceğiz? Çocuklarınızı okula yollayın mı, yollamayın mı?

Cevap mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan bekleniyor.

01-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş