Arama sonuçları

Özel okullara ‘yüz yüze’ uyarısı geldi

Özel okullara ‘yüz yüze’ uyarısı geldi

Özel okullara ‘yüz yüze’ uyarısı geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimin yalnızca 8 ve 12’nci sınıf için düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarını kapsadığını belirterek özel okulları uyardı. Bakanlık, “Verilen çalışma takvimi onayları; özel okullara yüz yüze eğitim hakkı vermemektedir” denildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından 39 ilçe milli eğitim müdürlüklerine “acile” koduyla MEB çalışma takvimi ile ilgili yazı gönderildi. Bu yazıda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde “Okullarda, resmî okullar için hazırlanan yıllık çalışma takvimi uygulanması esas olmakla birlikte, valilikçe kabul edilmesi hâlinde ayrı bir çalışma takvimi de düzenlenebilir” hükmü bulunduğu hatırlatıldı.

Ancak yüz yüze veya uzaktan eğitimlerin hangi tarihlerde ve hangi sınıflar düzeyinde yapılacağına Milli Eğitim Bakanlığı’nın karar verdiği hatırlatılan yazıda MEB kararları da tekrarlanarak, şu uyarılar yapıldı:

ÖZEL OKULLARA ‘YÜZ YÜZE’ UYARISI GELDİ

"Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları istemeleri halinde 17 Ağustos 2020 Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim yoluyla tüm kademe ve sınıf düzeylerinde öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulamasına başlayabilecektir. 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren 2020-2021 ders yılına ilişkin öğretim programlarının işlenmesine Bakanlıkça yapılacak planlama doğrultusunda başlanacaktır. Resmi ve özel eğitim kurumlarımız, 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik olarak, 31 Ağustos 2020 06 Haziran 2021 tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açabilecektir.

 

BU ONAY YÜZ YÜZE EĞİTİMİ KAPSAMIYOR

2020-2021 eğitim öğretim yılında, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel okullarda, 8 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerden isteyenler için 20.08.2020 tarihinden itibaren maske, fiziki mesafe ve hijyen kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirler ile derslere takviye kursu açılabilecektir."

Yazıda 8 ve 12 nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilerden isteyenler için 20.08.2020 tarihinden itibaren yapılacak takviye kursları ile 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yapılacak destekleme ve yetiştirme kursları haricinde yüz yüze eğitim yapılmayacağının altı çizildi. Yazıda şöyle denildi:

DENETİMLERİN YAPILMASI İSTENDİ

“Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince verilen çalışma takvimi onayları; özel okullara yüz yüze eğitim hakkı vermemektedir. Özel okul öncesi eğitim kurumlarındaki yaz okulları eğitimleri devam etmektedir. Bakanlığımızca alınan veya alınacak uzaktan / yüz yüze eğitim kararlarına uyulmasının sağlanmasını ve denetimlerin Müdürlüğünüzce yapılmasını rica ederim.”

20-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş