Arama sonuçları

Özel okullarda indirim olacak mı? Bakan Selçuk ne dedi?

Özel okullarda indirim olacak mı? Bakan Selçuk ne dedi?

Özel okullarda indirim olacak mı? Bakan Selçuk ne dedi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020-2021 öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı. Uzaktan eğitim ile birlikte gündeme gelen özel okullarda öğrenim ücretlerinde indirim yapılmasına ilişkin de Selçuk’a soru yöneltildi. Selçuk, “indirim” ile ilgili soruya ve özel okulların velilere yansıtacaklarını söyledikleri KDV indiriminin yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir başka soruya şu yanıtı verdi:

ÖZEL OKULLARDA İNDİRİM OLACAK MI? BAKAN SELÇUK NE DEDİ?

 “Özel okulların temsilcileriyle birçok toplantı yapıldı. Biz özel okulların velilerin talepleri doğrultusunda tedbirler alması noktasında beklentilerimizi çok net ifade ettik. Özel okulların  temsilcilerinin de geçtiğimiz hafta bir deklerasyonları oldu. İndirim yapmaları konusunda okullara göre değişecek durum söz konusu. Biliyorsunuz bazı okulların binaları kirada, bazılarının büyüklüğü farklı. özel okullarda indirim yapma konusunda ki her bir okulun şartı, ücreti farklı, okula göre değişecek bir durum söz konusu. Her okulun bunu yapması konusunda bütün okul temsilcilerinin bir mutabakatı var.

KDV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Özel okul öğrenim ücretlerinde KDV indirimi konusuna gelince. Vergi konusunda veli heline neler olabilir diye çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta içinde belli bir noktaya gelmiş olacağız. Velilerin taleplerini özel okulların dikkate alacağını umuyorum, almaları konusunda da irtibat içindeyiz.”

29-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş