Arama sonuçları

Özel üniversitelerin iflası engellenecek

Özel üniversitelerin iflası engellenecek

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün 2 ek yerleştirme açıklamasını değerlendiren eğitim uzmanı Ali Barskanmay, bu seneye özgü denilen uygulamanın amacının ‘gençlerin güvenli ve kontrol edilebilir bir alana çekilmesi ile birlikte özel üniversitelerin desteklenmesi’ olduğunu belirtti. Karar'dan Hava Asal'ın haberine göre, liselerin zorunlu olması ile birlikte üniversite eğitiminin lise düzeyine indiğini vurguladı. Yapılanların zaman ve insan kaybı olduğunu söyledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, YKS sonuçlarına göre yapılan ilk yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki ek yerleştirme yapılacağını söyledi. Karar gazetesi yazarı ve eğitim uzmanı Ali Barskanmay, Aygün’ün ‘ek yerleştirme’ açıklamasını değerlendirdi.

"ÇOK SAYIDA NİTELİKSİZ DİPLOMALI MEZUN VAR"

Türkiye’de çok sayıda niteliksiz diplomalı mezunların olduğunu belirten Barskanmay “Akademik eğitimin kalkınma için elzem olduğu bilgi çağında yaşadığımızı kimse inkar edemez. Lakin taktir buyurursunuz ki lise seviyesine düşürülen üniversitelere öğrenci doldurmak hem insan gücü hem zaman kaybı neticesinde bir fayda vermiyor” ifadelerini kullandı. Barskanmay, sözlerine şöyle devam etti:

“Zorunlu lise eğitimi ilk uygulandığında okulların içinde bulunduğu durumu gördüm. Okulların akademik seviyesinin düşürülmesi göze alınarak gençlerin kontrol altında tutulduğu güvenli yerler oluşturuldu. Aynı şey şimdi üniversiteler içinde söylenebilir. Gençler üniversite çatısı altında daha güvenli bir bölgede kontrol altında tutuluyor. Bu işin diğer boyutu da özel üniversitelerin arz talep ihtiyacı dengede tutulmuş oluyor. Özel üniversiteler bu şekilde ayakta tutuluyor. İflas ederek kapanmalarının önüne geçiliyor. Yoksa dönüştürülme, şekillenme yaşı geçmiş, akademik bilime eğitim alt yapısı yetersiz olan gençleri neden üniversitelere almak için bu kadar çaba sarf etsinler ki?”

02-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş