Arama sonuçları

Pamukkale Üniversitesi'nin sistemi yine çöktü, sınavlar yapılamıyor

Pamukkale Üniversitesi'nin sistemi yine çöktü, sınavlar yapılamıyor

Pamukkale Üniversitesi'nin sistemi yine çöktü, sınavlar yapılamıyor. Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) 'Pusula' sistemi yine çöktü ve geçen sürede üniversitenin hiçbir şekilde sistemi iyileştirmediği görüldü. Yaklaşık 8 ay sonra eğitimin tekrar başladığı üniversitede 'Pusula' sistemi Mart ayında çökmüş ve binlerce öğrenci tepki göstermişti.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, PAÜ’deki online derslerin yanı sıra güz dönemi ara sınavları da, yaşanan teknik sorunlar nedeniyle öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. Daha önce de sistemin çökmesi nedeniyle güz dönemi ara sınavları yapılamamış, sınavlar 7-19 Aralık tarihine ertelenmişti.

Bugün sınava girmek için sisteme girmeye çalışan öğrenciler, bir kez daha EDS sistemindeki teknik sorunlar nedeniyle sınava giremedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ise yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz pusula sistemine yapılan siber saldırılar yüzünden EDS sistemimiz geçici bir süreliğine durdurulmuştur. Sistemin en kısa sürede aktif hale gelmesi için gerekli çalışmalar yapılmakta olup, yaşanan saldırı ile ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

‘BEKLENMEYEN SALDIRI DEDİKLERİ YOĞUNLUK

Öğrenciler sosyal medya üzerinden, “Siz bu üniversitedeki öğrenci sayısını bilmiyor musunuz, yeni mi haberiniz oluyor kaç öğrencinin sınava gireceğinden? İki hafta ne için ertelendi bu vizeler? Beceremiyorsunuz işte, olmuyor yapamıyorsunuz bu online işini. Her gün yeni bir sorun. Çocuk mu oyalıyorsunuz? Yetti artık, “Beklenmeyen saldırılar sonucunda üniversitemizin sistemi çöktü. (beklenmeyen saldırı dedikleri de yoğunluk) Valla biz bekliyorduk” diyerek tepki gösterdi.

07-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş