Arama sonuçları

Pandemi döneminde nasıl beslenmek gerekiyor?

Pandemi döneminde nasıl beslenmek gerekiyor?

Pandemi döneminde nasıl beslenmek gerekiyor? Kovid-19 salgını döneminde en önemli noktalardan birisi de bağışıklık sistemini güçlendirmek. Bunun yolu ise hem fiziksel aktiviteden hem de sağlıklı beslenmeden geçiyor.

21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulan İstinye Üniversitesi (İSÜ) sosyal sorumluluk projesi olarak bu konuyla ilgili Zeytinburnu Belediyesi ile bir dizi seminer yapacak. Üniversitenin “Beslenme ve Diyetetik Bölümü” ve Sürekli Eğitim Merkezi tarafından, Zeytinburnu Belediyesi Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) işbirliğinde beslenme konusunda farkındalık yaratmak için online seminerler düzenlenecek.

PANDEMİ DÖNEMİNDE NASIL BESLENMEK GEREKİYOR?

İSÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, özellikle pandemi süreci ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlere kapanılan bu dönemde sağlıklı beslenmenin çok daha hayati hale geldiğini söyledi. Elmacıoğlu “Bu konuda hedef kitlemiz ev kadınları. Kadınlarımızın, annelerimizin farkındalığını artırmak, toplumun genelinin farkındalığını artırmak anlamına geliyor” dedi.

Elmacıoğlu, online eğitimlerin ücretsiz olacağını söyleyerek, şöyle dedi:

“Eğitimlerde; bağışıklık sistemimizi güçlendirecek beslenme önerileri, koronavirüse karşı doğru beslenme, pandemi nedeniyle ortaya çıkan beslenme değişiklikleri ve aşırı beslenmeden korunma yöntemleri gibi konular değerlendirilecek.’’

 

 

20-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş