Arama sonuçları

Pandemi etkisi: Çocuklar mutsuz

Pandemi etkisi: Çocuklar mutsuz

Pandemi döneminde eve kapatılan çocuklar bu süreçten şikâyetçi. Öğrenciler oyun oynamayı, okulda olmayı, arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi istiyor.

Uzaktan eğitim nedeniyle evlere kapanmadan en çok etkilenen hiç şüphesiz ki çocuklar oldu. BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, okulundan ve arkadaşlarından uzak kalan çocuklar yaşlarından çok daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıya kaldı. Hem ilk ve ortaokulda hem de lisede okuyan öğrenciler için bu durum geçerli oldu.

ÇOCUKLAR EVE KAPANDI

Evlere kapanan öğrencilerin kimisinde bilgisayar bağımlılığı arttı, kimisi teknolojik yetersizlikler nedeniyle okuldan ve eğitimden tamamen uzak kaldı. Özellikle okula ve 9. sınıfa bu yıl yeni başlayan çocuklar ne arkadaşlarını tanıyabildiler ne öğretmenlerini. BirGün evlere kapanan çocukların sesine kulak verdi. 4 öğrenci bu süreci ve okula olan özlemlerini dile getirdi.

ENGİNCAN: OKULA DÖNMEK İSTİYORUM

7’nci sınıf öğrencisi Arda Engincan, “Okulu, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi hepsini özledim. Okula geri dönmek istiyorum. Evde olmaktan sıkıldım. Hayatım kısıtlanmış gibi hissediyorum” dedi.

Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim kadar verimli olmadığının altını çizen Engincan, şöyle dedi: “Online eğitimde bazı konuları anlamakta güçlük çekiyorum. Sabah erkenden derse giriyoruz. 15.30’a kadar dersteyim. Sonra ödevler. Ardından biraz tekrar. Tüm gün tablette geçiyor. Önceden arkadaşlarımla sinemaya gidiyordum, basketbol oynuyordum, geziniyordum, kafelere gidiyorum şimdi ise sadece telefondan konuşuyoruz. İzinli olduğumuzda bazen görüşüyoruz ama bir şey yapamıyoruz. Mesela önceden okul bahçesinde basketbol oynardık. Basketbol oynamayı o kadar özledik ki bir gün online olarak oynadık. Hepimizin evinde pota vardı biz de kameralarımızı açıp kendi evlerimizde basketbol oynadık.”

YENİCE: ODAKLANMA SORUNU YAŞIYORUM

9’uncu sınıfa giden lise öğrencisi Irmak Yenice sınıf ortamını ve arkadaşlarıyla birlikte olmayı özlediğini vurguladı. Yenice, “Arkadaşlarımla voleybol oynuyorduk, beraber ders çalışıyorduk bunların hepsini özledim. Arkadaşlarımla yalnızca görüntülü konuşabiliyorum ya da yazışıyorum. Pandemi nedeniyle artık arkadaşlarımla ders çalışmak mümkün olmuyor.”

TOPRAK: UZAKTAN EĞİTİM VERİMSİZ

10’uncu sınıfa giden Mustafa Rohat Toprak uzaktan eğitimin verimli olmadığına dikkat çekerek “1 seneden fazladır okula gitmiyorum. Uzaktan eğitim de okula gittiğim zamanlar gibi verimli olmuyor. Öğretmenlerimiz dersleri elinden geldiğince verimli yapmaya çalışıyor” dedi.

Uzaktan eğitimde pek çok aksilik yaşandığına vurgu yapan Yalman sözlerini şöyle noktaladı: “Online dersler okuldaki gibi verimli değil. Sürekli internet gidiyor, bir takım aksilikler oluyor."

01-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş