Arama sonuçları

Pandemi ile birlikte ‘hibrit çalışma’ iş yaşamına girdi

Pandemi ile birlikte ‘hibrit çalışma’ iş yaşamına girdi

Pandemi eğitimden  çalışma hayatına kadar yaşamın tüm alanlarında köklü değişikliklere neden oldu. Bu değişimden en çok etkilenen alanların başında ise çalışma modelleri geliyor. Strategy Analytics tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre dünya çapında uzaktan çalışan iş gücünün 2022’de kalıcı olarak yüzde 42.5’lara yükselmesi bekleniyor.

Kariyer sitesi Flexjobs tarafından yapılan anket ise uzaktan çalışma modelinin, çalışanlar tarafından en çok aranan avantaj olduğunu gösteriyor. Ankete katılan çalışanların yüzde 81’i uzaktan çalışma veya hibrit çalışma sisteminin en çok tercih ettikleri çalışma modeli olduğunu belirtiyor. 

HANGİ MODELİ TERCİH EDİYORLAR?

Araştırmalar, pandemiyle birlikte değişen çalışma modellerinin pandemi sonrasında da devam edeceğini öngörüyor. Özellikle hibrit çalışma modelinin kalıcı hale geleceği öne çıkarken, bu çalışma sisteminin doğru bir altyapı ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilen platformlar aracılığıyla gerçekleştirilme ihtiyacı da ortaya çıkıyor. 

Sanal gerçeklik teknolojileriyle iş dallarına uygun eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları ve oyunlaştırma içerikleri sunan Modern Innova Yönetici Ortağı Çetin Dalva geliştirilen Backyard Workhub ile ofis çalışanlarının fiziki olarak kendilerini şirketlerinde çalıştıklarını hissetmelerinin hedeflediklerinin altını çiziyor.

20-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş