Arama sonuçları

Pandemide 1 milyon kişi yüzme öğrendi

Pandemide 1 milyon kişi yüzme öğrendi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen ülke genelinde 1 milyondan fazla kişiye yüzme öğrettiklerini söyledi. Kasapoğlu, Kütahya Akkent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan yüzme havuzunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok dinamik ve genç bir nüfusu olduğunu söyleyerek, “Gençlerin donanımlı olmasını çok arzu ediyoruz" dedi.

Kütahya'da gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacağını, köylere kadar spora erişimi sağlayacaklarını aktaran Kasapoğlu, tüm vatandaşları spor tesislerini kullanmaya davet etti. Türkiye'nin, statları, havuzları, salonları, kortları, spor tesisleriyle dünyaya meydan okuduğunu vurgulayan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

SALGINA RAĞMEN YÜZME ÖĞRENDİLER

"Bundan 1,5 yıl önce 'Yüzme bilmeyen kalmasın' dedik. İlk hedefimiz 100 günde 100 bin kişiydi. Daha sonra geçen yıl için 1 milyon hedef koyduk. Pandemiye rağmen ülke genelinde 1 milyondan fazla insanımıza genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle yüzme öğrettik.”

Kasapoğlu, öğrenmek isteyen herkese yüzme eğitimi verme konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Yüzmeye verdikleri önemin, stratejik çalışmaların sonuçlarını güçlü bir şekilde almaya devam ettiklerine değinen Bakan Kasapoğlu, şöyle dedi:

 "Şampiyonlarımız yetişiyor. Avrupa'da, dünyada, olimpiyatlarda bizi gururla temsil edecek öncü şampiyonlarımızı hep birlikte görüyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Kütahya'dan, ilçelerinden, köylerinden de nice şampiyonları, her alanda nice yıldızları, bu şanlı bayrağı dalgalandıracak gençleri yetiştireceğiz." diye konuştu.

 Kasapoğlu, Murat Dağı'na da gençlik kampı inşa edeceklerini dile getirdi.

 

 

14-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş