Arama sonuçları

PCR testi getirmeyen öğretmeni derse sokmamak hukuksuzluk

PCR testi getirmeyen öğretmeni derse sokmamak hukuksuzluk

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamuoyuna yansıyan PCR testi yaptırmayan öğretmenlerin  derse girmesine izin verilmemesinin hukuksuzluk olduğunu söyledi. Milyonlarca öğrenci ve velinin Kovid-19 durumunun takip edilmediği bir ortamda sadece öğretmeni PCR testi ile takip etmenin mümkün olmayacağını kaydeden Geylan, "PCR testi gerekçesiyle öğretmeni derse almamak hukuksuzluktur, buna müsaade edilemez" dedi.

Geylan, bakanlığın 2 yıldır tüm fedakarlıklarıyla süreci yürüten öğretmenleri huzursuz etmek yerine, eksikleri giderecek tedbirleri almak olduğunu ifade etti.

Geylan’ın açıklamaları şöyle:

150 BİN ÖĞRETMEN PCR ZORUNLULUĞU YAŞIYOR

"Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer önceki gün ‘İki doz aşı olan ya da hastalanıp bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranı yüzde 86’ açıklamasını yaptı. Yani yaklaşık 150 bin öğretmen PCR testi zorunluluğuyla karşı karşıya.

Kamuoyuna yansıyan haberlere göre şimdi öğretmenlerimizden test yaptırmayanların derse girmesine izin verilmeyecekmiş. Bu garipliğin doğuracağı sonuçlar hesap edilemiyor mu?

Okul idaresi ile öğretmenlerimizi, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle velilerimizi karşı karşıya getirecek bu uygulamanın neresinden fayda umuluyor?

BOŞ GEÇECEK DERSLERİN HESABINI KİM VERECEK?

Binlerce sınıfta derslerin boş geçmesinin hesabını kim verecek? Bu durumun, pandemide oluşan öğrenme kayıplarının telafisi sürecine zarar vereceği görülemiyor mu?

Öğretmenlerimizin maddi kayıplarının yargı konusu edileceği ve tazmin edileceği de hesaplanmıyor mu?

MEB’in yapması gereken; yaklaşık iki yıldır tüm güçleriyle öğrencilerimizin eğitimi için seferber olan öğretmenlerimizi huzursuz etmek yerine, eksikleri giderecek tedbirleri almaktır.

Salgına karşı okullarımızda alınması gereken etkili tedbir; milyonlarca öğrenci ve velinin Kovid durumunun takip edilmediği bir ortamda sadece öğretmeni PCR ile takip etmek değildir. Bunun yerine;

-Tüm okullarımızda maske, dezenfektan ve temizlik malzemelerini fazlasıyla tedarik etmek.

-Güvenlik ve yardımcı hizmetli personel eksiği olmayan tek bir okul dahi bırakmamak.

-Kalabalık sınıf mevcutlarını seyreltmek için derslik üretmek.

-Ders ve teneffüs sürelerini salgın koşullarına göre düzenlemektir.

Hal böyleyken, PCR testi gerekçesiyle öğretmeni derse almamak hukuksuzluktur, buna müsaade edilemez!"

 

03-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş