Arama sonuçları

Pedagojik formasyona ihtiyaç olmayacak mı?

Pedagojik formasyona ihtiyaç olmayacak mı?

Pedagojik formasyona ihtiyaç olmayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenlik yapmak için gereken pedagojik formasyon ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Selçuk’a öğretmenlik ile ilgili şu sorular yöneltildi: "Pedagojik formasyonun Bakanlık tarafından verilmesi konusundaki çalışmaların hangi aşamada? “ Yeni atanacak öğretmenlere yönelik mesleki gelişim programlarında bir değişiklik olacak mı? “

Bu sorular üzerine Bakan Selçuk, formasyonda paradigmal bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yüz binlerce gencin formasyon alması ve bunun için büyük ücretler ödemesini istemediklerini belirten Selçuk, şunları söyledi:

PEDAGOJİK FORMASYONA İHTİYAÇ OLMAYACAK MI?

"Formasyonda içerikte bir dönüşüm yapıyoruz. Bunu uluslararası teknopedagojik alanda yeni bir kavram çerçevesine oturttuk. İçeriğini hazırladık. İlgili üniversitelerle bağlantılarımızı devam ettiriyoruz. Hiç kimsenin formasyon almasına ihtiyaç yok. Çünkü zaten MEB, sadece sınavı kazananlara, ücretsiz olarak yeni paradigmadaki formasyon içeriğini verecek."

Konunun YÖK ile görüşüldüğünü ifade eden Selçuk, altyapının hazır olduğunu, bu konuda problem bulunmadığını söyledi. Artık pedagojik formasyon sertifika programının az sayıda üniversitede verildiğini dile getiren Selçuk, yolun yarısında kural değiştirmek istemediklerine işaret etti. Formasyona devam edenlerin bunu bitireceğini anlatan Selçuk, "Takvimimizi açıkladık. Takvim içerisinde kazanan herkese özel yeni formasyonu ücretsiz vereceğiz" dedi.

22-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş