Arama sonuçları

Pilot eğitiminde 'karma gerçeklik' dönemi

Pilot eğitiminde 'karma gerçeklik' dönemi

Pilot eğitimlerinde kullanılan teknolojik çözümler, yeni nesil oyun motorları kullanılan, gerçek ve sanal dünyayı birleştiren karma gerçeklikle (mixed reality) yeni bir boyut kazanıyor.

Türk teknoloji şirketi BİTES, yazılım ve simülasyon alanındaki birikimini yeni nesil teknolojilerle birleştirerek, karma gerçeklik tabanlı eğitim sistemleri geliştiriyor. Karma gerçeklik tabanlı eğitim sistemlerinin ilk örneği hava araçlarına yönelik oluşturuldu.

BİTES Genel Müdür Yardımcısı Ebru Coşkun, AA muhabirine, "Karma" ismini verdikleri ürünün şirketin yaklaşık 15 yıllık deneyiminin bir "karması" olarak ortaya çıktığını söyledi.

KARMA EĞİTİM DÖNEMİ

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, aviyonik sistemler, simülasyon teknolojileri ve görselleştirme teknolojilerinde bugüne kadar oluşturdukları bilgi birikimini Karma'da birleştirdiklerini belirten Coşkun, ürünün son dönemin teknoloji trendleri arasında yer alan karma gerçekliğe dayandığını ifade etti.

Dünyayla eş zamanlı olarak bu sistemi geliştirdiklerini vurgulayan Coşkun, "Dünya devleri özellikle havacılık alanında geleceğin pilot eğitimlerini bu sistem üzerinden vermek üzere şu anda belli bir aşamaya gelmiş durumda. Hatta Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi bu eğitimleri onayladı" dedi.

"TAŞINABİLİR SİSTEMLER KAÇINILMAZ HALE GELDİ"

Türkiye'de hızlı pilot yetiştirmeye ihtiyaç olduğuna işaret eden Coşkun, bunu yaparken de maliyet etkin, taşınabilir sistemlerin kaçınılmaz hale geldiğini bildirdi.

03-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş