Arama sonuçları

Prof. Dr. Koçan'dan öğrencilere kariyer tavsiyeleri

Prof. Dr. Koçan'dan öğrencilere kariyer tavsiyeleri

Bayburt'un Bayraktar köyünde, mimari tasarımı, konumlandığı doğa ve sıra dışı projeleriyle dikkati çeken Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, mezun olduğu Bayburt Ortaokulu'nun düzenlediği kariyer sohbeti günlerine katıldı.

İSTEDİĞİNİZİ BAŞARABİLİRSİNİZ

Koçan, burada yaptığı konuşmada, şimdiki imkanlara bakarak bugünün öğrencilerine imrendiğini söyledi.

Öğrencilere önlerinde kocaman bir hayat olduğunu anlatan Koçan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstediğiniz her şeyi başarabileceğiniz bir hayatınız var. Yani bu hayat sizin bütün emeklerinizin karşılığını veriyor. Ben bunu gördüm, bunu anlatıyorum. Kariyer günleri deyince herkesin kendine yönelik bir deneyimi vardır. Biz eski hocalar bu deneyimleri çok kullanırız. Çünkü biz geleceğimizden daha çok geçmiş birikimleri gelecek kuşaklara aktarmak isteriz. O dayanışma duygusunu geliştirmek isteriz. Onun için de ben sizlerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum ve bu şansınızı çok iyi kullanacağınızdan eminim."

"BULUNDUĞU COĞRAFYADAN İNSANLAR ETKİLENİYORLAR"

Koçan, öğrencilerden hedeflerine inanmalarını, ona odaklanmalarını ve düşlerinde görmelerini tavsiye ederek, şöyle dedi: "Bulunduğu coğrafyadan insanlar etkileniyorlar. Bulunduğumuz yerin tarihi ve kültürü etkiliyor. Bu mekanlar etkiliyor, bir de çağ etkiliyor bizi. Bütün bunlar bizim gelişmemizde son derece önemli şeyler ama bunları doğru yorumlayıp doğru bir yerlere koymak lazım."

Prof. Dr. Koçan, bir öğrencinin "Sizi kariyer hayatınız boyunca en çok zorlayan şeyler nelerdir, bunlarla nasıl başa çıktınız?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"İyi Türkçe kullanmamak epeyce zorladı. İyi bir yabancı dil öğrenmemiş olmak zorladı. İyi bir bilgisayar okur yazarı olmamak beni epeyce zorladı. Buna karşılık ben bu geleneksel kültür içerisinde bu çağa kafa tutacak kadar özgüvenli yetiştim. Onun da desteğini aldım. Onun için araştıracağız. Mesela öğretmenimin kütüphanesi benim için çok önemli bir şanstı. O olmasaydı çok yazık olurdu. Benim okuma merakım olmayacaktı. Ayrıca okumaya çok düşkün olduğum için geliştim."

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, okul müdürü Mahir Pamukçu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

04-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş