Arama sonuçları

Protesto geri adım attırdı

Protesto geri adım attırdı

Eğitim-İş, Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi’nin kabul edilmemesi talebiyle Meclis önünde eylem yaptı. Eğitimciler polis tarafından engellendi. Gelen tepkilerin ardından teklifin görüşülmesi yarına ertelendi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif bugün Genel Kurul'un gündemine gelecekti. Ancak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun kabul edilmesi mümkün değildir diyen eğitimciler bugün TBMM önüne gelerek eylem yaptı. Eylemcilere polis müdahale etti. Bugün Genel Kurul'da yapılacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif görüşmesi gelen tepkiler üzerine yarına ertelendi.

Eğitim Sen üyeleri cuma Öğretmenlik Meslek Kanunu’nuyla ilgili yaptıkları açıklamada “Bilinmelidir ki iktidara sadık ve itaatkâr öğretmen arzusuyla şekillenen, bizleri ayrıştıran haklarımızı tırpanlayan, sınırlı iş güvencemizi bile ortadan kaldırmayı hedefleyen, özlük haklarımızı geliştirmeyen ve en önemlisi hazırlık süreçlerine öğretmenlerin aktif olarak katılmadığı bir kanunu öğretmenlerin kabul etmesi ve onaylaması mümkün değildir” demişti.

01-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş