Arama sonuçları

Protestolarla geçen 195 gün

Protestolarla geçen 195 gün

Prof. Dr. Melih Bulu’nun görev yaptığı 195 günlük süreç, tepkilere ve protestolara sahne oldu. En büyük tepkiler Bulu’nun kurum dışından ve atamayla rektör olmasına yönelikti. Atamanın ilk gününden itibaren başlayan protestolar önceki güne kadar devam etti. Protestolarda, yüzlerce öğrenci gözaltına alınırken, tutuklamalar da oldu. Olaylar devam ederken İletişim ve Hukuk fakülteleri kuruldu, yönetim kadrolarına tartışılmalı atamalar yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, Bulu, protestoların ilk günlerde, krizin 6 ay süreceğini ve istifa etmeyi düşünmediğini söylemişti. Dün de Instagram’dan yaptığı paylaşımla istifa haberlerini yalanlayarak “Peki bundan şeyin haberi var mı? Mesela benim” ifadelerini kullandı. Bulu, görevden alınma kararının ardından hesabını kapattı.

KARAR, SEVİNÇLE KARŞILANDI

Bulu’nun görevden alınması sevinçle karşılandı. Akademisyenlerden Mine Göl Güven “Bu direnişin baş kahramanı öğrencilerimizdir. En büyük fedakârlıkları onlar yapmıştır. Fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmışlardır. Bu en çok onların zaferidir!” dedi.

Emre Uğur da şunları kaydetti:

“Üniversitemiz 6 ayda çok hasar aldı. Öğrencilerimiz şiddete uğradı, yetkin idari personelimiz görevlerinden oldu, öğretim üyeleri hem işlerini düzgün yapmak hem de okulu korumak için çalışmaktan stresten helak oldu. Şimdi rektörümüzü seçme zamanı...”

Dün, akademisyenler yine rektörlük binasına son kez sırtlarını döndüler, onlara öğrenciler de eşlik etti.

İLK ADAY, ERHAN ERKUT

Rektörlük için başvuracağını açıklayan ilk isimlerden biri MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut oldu. Erkut, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Boğaziçi Hocaları başvurumu desteklemezlerse başvurmayacağım ve onların desteklediği adayı destekleyeceğim” dedi.

16-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş