Arama sonuçları

Reforma ‘liyakat’ ile başlayabilirsiniz

Reforma ‘liyakat’ ile başlayabilirsiniz

Reforma ‘liyakat’ ile başlayabilirsiniz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada “Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik. Bunun için topyekün bir eğitim öğretim reformu gerek” sözlerine eğitimciler “likayat” yanıtını verdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı eğitimde istenilen başarıyı sağlayamadıkları açıklamasının ardından eğitimde başarısızlığın en büyük nedeninin liyakatsizlik olduğunu söyledi.

REFORMA ‘LİYAKAT’ İLE BAŞLAYABİLİRSİNİZ

Geylan, Erdoğan’ın “reform şart” sözlerine karşılık da “Reform, ehil yöneticileri işbaşına getirerek başlamalıdır” dedi.

Geylan, okul müdürlüğünden üst düzey bürokrasiye kadar tüm Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) liyakat esasına göre ve adalet üzere kurgulanmış bir sistemle tayin edilmesi gerektiğini söyledi.

Geylan yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti:

 

YÖNETİCİLER 148’İ BİR SENDİKANIN ÜYESİ

“Türk Eğitim-Sen’in geride bıraktığımız yıl itibariye yaptığı tespitlere göre; ülke genelinde vekaleten görev yapan 185 ilçe milli eğitim müdürünün 148 tanesinin bir sendika üyesi. Görevli 534 şube müdürünün 434’ünün, 940 proje okulu müdürünün 829’unun yine aynı sendikanın üyesi. Yazılı sınav uygulamasından önce Türkiye genelindeki okul yöneticilerinin yüzde 75’inden fazlası yine aynı sendikanın üyesiydi. Siz eğitim yönetimini sendika/vakıf/cemiyet görünümlü paralel yapılara mahkum bırakırsanız, eğitimi yönetemezsiniz.

 

SAYIŞTAY RAPORU NE DİYOR?

 

Sayıştay’ın MEB için düzenlediği 2019 Denetim Raporu’nda göze çarpan bulgulardan bir tanesi de yönetici atamalarında tespit edilen usulsüzlükler. Raporda, özellikle “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarına meri mevzuatın liyakat ve kariyer ilkeleri doğrultusunda öngördüğü şartları taşımayan kişilerin de atandığı görülmüştür” vurgusuyla önemli tespitler dile getiriliyor.

Raporda, 2018-2019 yıllarında ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna asaleten atanan ve Ekim 2019 itibarıyla halen görevde bulunan 127 ilçe müdürünün sadece 38’inin (%30’unun) bahse konu kadroya atanabilmek için gerekli şartları taşıdığı tespit edilmiş. Yani iki yılda asaleten atanan ilçe milli eğitim müdürlerinin %70’i gerekli şartları taşımayanlardan oluşuyor. Ki, aslında bu sorun son iki yılın değil yıllardır devam eden bir sürecin devamıdır. 2018 öncesi atananların da hemen hemen aynı nitelikte olduğunu söylemek de kehanet ve abartı olmasa gerektir.

Sayıştay’ın söz konusu raporunda dile getirilen ‘İdarenin yasallığı ilkesine aykırı düşen bu uygulama, eğitim sisteminin verimli, etkin ve sürdürülebilir yönetimini de güçleştirmektedir.’ ifadeleri, liyakatsiz yöneticilerle başarının sağlanamayacağını açık şekilde vurgulamaktadır.

 

YÖNETİCİLER NASIL ATANMALI?

 

Okul müdürlüğünden MEB üst düzey bürokrasisine kadar tüm eğitim yönetiminin, sadece liyakat esasına göre ve adalet üzere kurgulanmış bir sistemle tayin edilmesi elzem bir durumdur. Aksi taktirde, 18 yıldır tek başına iktidar olunmasına ve eğitim sistemine kayda değer yatırımlar yapılmış olmasına rağmen, yalnızca mensubiyetler üzerinden yönetici kadrosu oluşturulmuş olması Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın dile getirdiği istenilmeyen sonucu kaçınılmaz kılmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı süresince yedi kez Milli Eğitim Bakanı değişmiş ancak ne hikmettir ki, MEB teşkilatını tahakküm altına almış olan malum yapıların etkinliği her dönem değişmeden devam etmiştir.

Her zaman dediğimiz gibi, siz masa başında en güzel programları hazırlayabilirsiniz. Başarıyı yakalayabilmek için ilk düğmeyi doğru ilikleyeceğiz. İlk düğme ise liyakat esasına göre ve adaletle tanzim edilmiş yönetici atama sisteminin ihdas edilmesi ve eğitim yönetiminin paralel yapıların tahakkümünden kurtarılmasıdır. Yani ‘Reform’a ehil yöneticileri işbaşına getirerek başlamalıdır.”

21-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş