Arama sonuçları

Rektör talebiyle 6 öğrenciye uzaklaştırma

Rektör talebiyle 6 öğrenciye uzaklaştırma

Boğaziçi Üniversitesi’nde geçtiğimiz 4 Ekim günü düzenlenen protestolara katılan en az 6 öğrenciye Rektör Naci İnci'nin talebiyle Fen-Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu tarafından okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Üniversitede 4 Ekim’de gerçekleşen protestolarda iki Boğaziçi öğrencisi tutuklu, 12 öğrenci ise adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla yargılanıyor. Birgün’ün haberine göre protestolar nedeniyle daha önce 13 öğrenci hakkında uzaklaştırma kararı verilirken sayı giderek artıyor. Son olarak 6 öğrenciye verilen uzaklaştırma cezasının gerekçesi ‘öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici veya yükseköğretim kurumlarının işleyiş ve huzurunu bozucu eylemlerde bulunmak’ oldu. Öğrenciler 20 Aralık ve 26 Aralık tarihleri arasında okula gidemeyecek.

SINAVLARA GİREMEYECEKLER



Hakkında uzaklaştırma cezası verilen Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Gizem Sert, cezanın verildiği tarihlerde sınavlarının olduğunu ve hiçbirine giremeyeceği için eğitim hakkının engellendiğini söyledi. Cezaya itiraz edeceğini ifade eden Sert, bir kulübün yönetim kurulunda olduğunu ve o hafta faaliyet yürütemeyeceğini dile getirdi. Sert, şöyle dedi: “Öğrenci Temsilciliği Kurulu’na aday olmuştum ama bu cezayla birlikte seçimlere de giremeyeceğim. Eylemlerden sonra Naci İnci suç duyurusunda bulunmuştu. 6284’ten kendisine koruma da çıkartmıştı. Bu konuda disiplin cezası almamız bizi şaşırttı. Ne bir uyarı ne de bir kınama verdiler. Belli ki savunmalarımız da dikkat alınmamış. İnanılmaz hızlı hareket etmişler. Kayyumlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Boğaziçi akademisyenleri ise yaklaşık 220 gündür Rektörlük binasına sırtını dönerek, protestolarına devam ediyor.

25-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş