Arama sonuçları

RISE projesine Kandilli girdi

RISE projesine Kandilli girdi

RISE projesine Kandilli girdi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı, 13 ülkeden 24 enstitünün yer aldığı RISE (Real-time Earthquake Risk Reduction for a Resilient Europe) projesinin Türkiye’den tek partneri oldu. Avrupa coğrafyasında deprem risklerinin gerçek zamanlı azaltılmasını amaçlayan uluslararası bir proje olan projesiyle, mevcut izleme sistemlerinden gelen gerçek zamanlı veriler kullanılarak, yapılardaki yıkım risklerini azaltmada yeni ve önemli metotlar geliştirilecek.

RISE PROJESİNE KANDİLLİ GİRDİ

RISE projesi 2018 yılında Horizon 2020 çerçevesinde başlatıldı ve üç yıl sürmesi bekleniyor. Proje, Operasyonel Deprem Öngörüsü, Erken Uyarı, Deprem Sonrası Kayıpların Belirlenmesi ve Yeniden Yapılandırma Çalışmaları gibi başlıklarda 13 ülkeden ilgili kurumlar arasında koordineli bir iş birliğini kapsıyor.

TÜRKİYE EKİBİNDE KİMLER YER ALIYOR?

RISE proje ekibinde yer bilimciler, mühendisler, bilgisayar uzmanları ve sosyal bilimciler görev alıyor. Türkiye’den projede yer alan akademisyenler şöyle: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal Şafak. Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Eser Çaktı Prof. Dr. Ali Pınar, Doç. Dr. Ufuk Hancılar ve Dr. Öğretim Üyesi Karin Şeşetyan.

Prof. Dr. Şafak, RISE projesinde yer alan her kurumun farklı iş paketlerinden sorumlu olacağını aktardı. Şafak, Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı’nın projeye katkılarının deprem erken uyarı sistemleri, yapı titreşimlerinin gerçek zamanlı izlenmesi, suni titreşim aletlerinin geliştirilmesi ve gerçek zamanlı hasar tespiti konularında olacağını belirtti.

 

23-01-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş