Arama sonuçları

Risk haritası değişince uygulamalı eğitime ara verildi

Risk haritası değişince uygulamalı eğitime ara verildi

İllerin Kovid-19 risk değerlendirme kriterlerine göre çok yüksek riskli kategoride yer alan Balıkesir'de, Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı ebelik ve hemşirelik öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerinin Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda yapılmasının ertelenmesi kararı alındı.

YÜKSEK RİSKLİ İL OLUNCA

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca, salgının yayılımındaki artış nedeniyle vaka çıkan üretim tesislerinde tarama testlerinin hızlı bir şekilde yapılması ve tesiste gerekli acil tedbirlerin alınması kararı alındı.

Ayrıca, Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı ebelik/hemşirelik öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerinin kentteki Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda yapılması ertelendi.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari işlem, suç teşkil eden davranışlara ise ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

10-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş