Arama sonuçları

Sabri Ülker Bilim Ödülü: Kazanana 100 bin TL

Sabri Ülker Bilim Ödülü: Kazanana 100 bin TL

Genç bilim insanlarını teşvik etme ve araştırmaların toplum faydasına sunulmasına destek olmak amacıyla Sabri Ülker Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Sabri Ülker Bilim Ödülü 2021” yarışmasına başvurular başladı. 2014 yılından bu yana düzenlenen ödüller için son başvuru tarihi 1 Nisan 2021.

Yarışmanın bu yılki kazananı 25-26 Mayıs 2021 tarihleri arasında Harvard Üniversitesi Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenecek Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda açıklanacak.

SABRİ ÜLKER BİLİM ÖDÜLÜ: KAZANANA 100 BİN TL

Kazanan bilimsel proje 100 bin TL ile ödüllendirilecek. Uluslararası başvuruya açık olan ve katılım üst yaş sınırının 45 olarak belirlendiği yarışmaya tamamlanmış orijinal projelerle sadece İngilizce başvurulabiliyor. 

ÖDÜLÜ KİMLER KAZANDI?

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün kazananı hücrelerde yaşlanma sonucunda biriken hasarların doğal yollarla nasıl tedavi edilebileceği üzerine araştırmalar yapan Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley (UC Berkeley) Moleküler ve Hücre Biyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elçin Ünal olmuştu.

Önceki yıllarda kazananlar ve projeleri şöyle:

Kök Hücre” özelinde yürüttüğü çalışmalarla, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tamer Önder.

“Bağırsak Kök Hücrelerinin Metabolizma ve Beslenmeyle İlişkisi” başlıklı araştırmasıyla Massachusetts Institute of Technology (MIT) Kanser Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Yılmaz.

“Sağlık İçin Bioaktif Lipitler” adlı projesiyle Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Ebru Erbay.

“DNA-Barkodlama Teknolojisi” yöntemiyle kanserle savaşta yeni, sürdürülebilir ve ekonomik tedavi yöntemlerinin keşfine ışık tutan projesiyle Rockefeller Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr Kıvanç Birsoy.

 

19-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş