Arama sonuçları

Sadece imla deÄŸil teftiÅŸ sistemi de bozuk

Sadece imla deÄŸil teftiÅŸ sistemi de bozuk

Sadece imla deÄŸil teftiÅŸ sistemi de bozuk. Sayıştay’ın, Atıf Ala’nın baÅŸkanı olduÄŸu MEB TeftiÅŸ Kurulu’na iliÅŸkin tespitleri, kurumun iÅŸleyiÅŸindeki sorunları gözler önüne serdi. Milli EÄŸitim Bakanlığı’nda istikrarlı ve etkin bir teftiÅŸ sisteminin oluÅŸturulamadığını belirleyen denetçiler, illerdeki müfettiÅŸ kadrolarının, “Åžahsa baÄŸlı kadro” haline dönüÅŸtürüldüÄŸünü belirtti.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, spor federasyonlarındaki kadroların iktidara yakın isimler ile doldurulduÄŸu haberlerine, “Çatlasanızda atlasanızda ülkemiz her alanda baÅŸarılı olduÄŸu gibi sporda da baÅŸarılı olacaktır” yazan ve yazım hataları ile tepki çeken Atıf Ala yönetimindeki MEB TeftiÅŸ Kurulu’nun istikrarlı bir iÅŸleyiÅŸe kavuÅŸturulamadığı kaydedildi.

ÅžAHSA BAÄžLI KADROLAR

TeftiÅŸ ve rehberlik hizmetlerindeki aksaklıkların eÄŸitim ve öÄŸretimde nitelik sorunlarına yol açtığını belirleyen Sayıştay denetçileri, ÅŸahsa baÄŸlı kadro haline dönüÅŸtürülen illerdeki müfettiÅŸ kadrolarının da dengeli dağılmadığını bildirdi. TeftiÅŸ sisteminde yapılan yasal düzenlemeler ile sistemin iÅŸleyiÅŸi arasında önemli farklılıklar bulunduÄŸu ve bu farklılıkların giderek arttığı belirlendi. 2018 yılına iliÅŸkin hazırlanan denetim raporunda, il müdürlüklerindeki müfettiÅŸlerin teftiÅŸ ve soruÅŸturma yetkilerinin 2016 yılındaki 6764 sayılı Kanun ile kaldırıldığı, ÅŸahsa baÄŸlı hale getirilen bu kadroların boÅŸalması halinde iptal edilmesinin öngörüldüÄŸü ifade edildi.

BAZI KENTLERDE MÜFETTÄ°Åž YOK GÄ°BÄ°

Bakanlık Maarif MüfettiÅŸliÄŸi ile Yardımcılıkları kadrolarında toplam 498 müfettiÅŸin görev yaptığı ve müfettiÅŸlerin 1 milyonu aÅŸkın personeli bulunan MEB’de yeterli düzeyde teftiÅŸ, soruÅŸturma, rehberlik, analiz ve raporlama yapamadığı da denetim raporuna yansıdı. Rapora göre, il müdürlükleri bünyesinde görev yapan bin 539 adet Maarif MüfettiÅŸi’nin illere dağılımında büyük dengesizlikler de yaÅŸandı. Türkiye’nin 24 ilindeki toplam müfettiÅŸ sayısının 39 olmasına karşın sadece Bursa’da 61, Ankara’da ise 211 müfettiÅŸin görev yaptığı öÄŸrenildi.

18-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ