Arama sonuçları

Şaibeli 2022 KPSS iptal edilecek mi?

Şaibeli 2022 KPSS iptal edilecek mi?

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen KPSS sınavının ardından sosyal medyada soruların sızdırılmasıyla ilgili iddia ortaya atılmış ve iddialar üzerine Eğitim Gücü Sendikası ÖSYM ve YÖK hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

KPSS sorularıyla ilgili iddiaların ardından ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti ve birkaç saat sonra Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı. Tüm yaşananların ardından akıllara "KPSS iptal edilecek mi?" sorusu geldi. 

NE OLMUŞTU?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirildi. Sınavın ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada soruların sızdırılmasıyla ilgili iddia ortaya atıldı. Cevap anahtarının yayımlanmasının ardından Twitter'da "KPSS'de ikinci FETÖ skandalı" ile etiket açıldı. Sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti.

Bu iddialar üzerine önce Eğitim Gücü Sendikası; ÖSYM ve YÖK hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, MEB'in cevaplandırması istemiyle TBMM'ye taşıdı. Öte yandan ÖSYM'den yapılan açıklamalarda iddiaların asılsız olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da şu ifadeleri kullandı: "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz."

Sorular ile ilgili iddialar üzerine Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise  tüm soruların iddia edildiği gibi aynı olmadığını "Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok" açıklamasını yaptı.

03-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş