Arama sonuçları

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, eğitim sistemine Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programını dahil etti

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, eğitim sistemine Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programını dahil etti

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilen Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, eğitim sistemine Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı'nı dahil etti. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye’nin köklü ve önde gelen liselerinden Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 eğitim yılı itibarıyla uygulanacak bu program sayesinde öğrenciler mezun olurken diplomalarına ek olarak uluslararası geçerliliği olan IB Diplomasına da sahip olacaklar. Devlet okulları arasında diploma programı onay sürecini 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, bu unvanı kazanan üçüncü Anadolu Lisesi oldu.

Kültürlerarası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha barışçıl bir dünya yaratmak için çalışacak sorgulayıcı, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi hedefleyen IB Diploma Programı, tüm dünyada yetkin, akılcı ve işlevsel bir eğitim programı olarak kabul ediliyor. 16-19 yaş arası öğrenciler için hazırlanan, 11. ve 12. sınıflara yönelik iki yıllık bir program olan IB Diploma Programı ile öğrenciler aldıkları kapsamlı eğitimin yanında zaman yönetimi, araştırma, eleştirel düşünme gibi becerilerini de geliştirme fırsatı yakalıyor. Tüm bunlara ek olarak, yurt içinde ve yurt dışında pek çok üniversitede burs imkanı da IB Diplomasına sahip gençleri bekliyor. Bugüne kadar dünya çapında bir milyondan fazla öğrenciye eğitim veren 70.000'den fazla eğitimci istihdam eden 5.000'in üzerinde okul bu programa katılım sağlıyor.

SAKIP SABANCI ANADOLU LİSESİ'NİN OLANAKLARI

2020 Liselere Giriş Sınavı'na göre İstanbul’daki Anadolu Liseleri arasında yüzdelik dilimini en fazla artıran Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi en yüksek puanlı okullar arasında bulunuyor. Okul, başarılı mezunlarına Sabancı Üniversitesi'nde öğrenim ücreti muafiyeti sunarken Sakıp Sabancı Başarı Bursu ve Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri ile de öğrencilerini destekliyor.

Her sınıf seviyesini başarı ile tamamlayan öğrenciler Sabancı Üniversitesi'nin lise yaz okulu ile ödüllendiriliyor. 2020-2021 eğitim yılında hazırlık sınıfı dahil edilen lisede ana dili İngilizce olan eğitimciler öğrencilerin dil gelişimine katkı sağlıyor.

Kulüp ve projelerde çalışmalar yürüten, ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında yarışan öğrencilere, okulun öğretmenleri ve üniversitelerle yürütülen iş birlikleri çerçevesinde akademisyenler önderlik ediyor.

06-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş