Arama sonuçları

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri sahiplerini buldu. Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine başlayan ‘Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri’ sahiplerini buldu. Bu yılın konusu “Ekonomi ve Türkiye’nin Geleceği” olarak belirlenmişti. Jüri Özel Ödülü’nü, iklim değişikliğinin dünya ekonomisine etkileri üzerine araştırmaları bulunan London School of Economics (LSE) Profesörü Lord Nicholas Stern aldı.

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, bu ödüllerle Türkiye’de bir ilkin başladığını belirtti. Sabancı şöyle dedi:

 “Merhum Sakıp Bey, her zaman uluslararası düşünmeyi teşvik ederdi. Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Türkiye’nin sosyal bilimler alanındaki uluslararası vizyonuna önemli katkı yapıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle dünya çok büyük bir sınav verirken, rehberimizin bilim olması gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Bilimin ve teknolojinin yolumuzu aydınlatmasıyla, dayanışma ruhu içinde bu zorluğu birlikte yeneceğiz.”

SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Son 20 yıldır iklim değişikliği üzerine çalıştığını söyleyen Profesör Lord Stern ise şu açıklamalarda bulundu: “İklim değişikliği, insanlığın geleceği için çok büyük bir tehdit. 2015 yılında imzalanan Paris Sözleşmesi’ne rağmen şu anki gidişat bu yüzyıl içinde dünyanın ortalama sıcaklığının 19. yüzyılın sonuna göre 3 santigrat derece artacağını gösteriyor. 3 derecelik sıcaklık artışı sonunda muhtemelen milyarlarca insan yer değiştirmek zorunda kalacak ve bu da çok daha derin sosyal çatışmalara neden olacak. Son yarım yüzyıldaki kazanımlarımız tersine dönebilir. Sıcaklığı stabil tutabilmemiz için karbon emisyonunu 0’a indirmemiz ve önümüzdeki 50 yıl boyunca net 0 karbon emisyonunda kalmamız gerekiyor. Önümüzdeki 20 yıl bu açıdan çok kritik.”

3 FARKLI ÜLKEDEN 3 MAKALEYE ÖDÜL

Bu yılın ödül kazanan üç makalesi ise şunlar oldu:

  • Toronto Üniversitesi’nden Jonathan D. Hall:  “Yol Ücretlendirmesinden Herkes Kazançlı Çıkabilir mi? Trafik Yoğunluğu Fiyatlandırmasının Toplam ve Bölüşümsel Sonuçlarının Tahmini.”
  • Amsterdam Vrije Üniversitesi’nden Hans Koster: “Yeşil Kuşak Politikasının Refah Etkileri: İngiltere’den Kanıtlar.”
  • California Berkeley Üniversitesi’nden Nick Tsivanidis: “Kentteki Toplu Taşıma Altyapısının Etkisinin Değerlendirilmesi: Bogotá’daki Trans Milenio’dan Bulgular.”

 

11-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş