Arama sonuçları

'Salgında sınav olmaz'

'Salgında sınav olmaz'

'Salgında sınav olmaz.' BirGün'den Anıl Varlı'nın haberine göre, Eğitim Sen İstanbul şubeleri YKS ve LGS’nin ertelenmesi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. İstanbul’daki her şubeden bir kişinin yer aldığı açıklamaya Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da katıldı. Basın açıklamasını İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Yurttaş Yıldırım okudu.

Yıldırım şunları söyledi: “4 Mayıs 2020 tarihinde yapılan kabine toplantısı sonrasında LGS ve YKS’nin Haziran ayında yapılacağının açıklanması öğrenci ve veliler arasında büyük bir infiale neden olmuştur. Sınavın uygulanması durumunda sağlıkları ile ilgili risk oluşacağını düşünen milyonlarca öğrenci, eğitim ve bilim emekçisi, günlerce kararı alan siyasi iktidara oluşabilecek sorunları ve olumsuz sonuçları anlatmaya çalıştı.

Mesele sadece bir takvim meselesi değildir. Yapılması gereken, sınavların içerik, biçim, uygulama şekli dahil olmak üzere yeniden değerlendirilmesidir. Uzaktan eğitime erişimi olmayan öğrencilerin yaşayacağı mağduriyeti giderecek şekilde sistem yeniden kurgulanmalıdır. Öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek bu sınavlar, salgın tehdidinin tamamen ortadan kalktığı bilim insanları tarafından açıklanana dek yapılmamalıdır.”

Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan ise “Alınan karar öğrencilerimizin; eğitim, sağlık, yaşam hakkından yana değildir. Sınavlar ertelenmelidir. Sınavlardan, okulların açılmasına, uzaktan eğitimdeki eşitsizliklerin giderilmesine uzanan tüm eğitim alanı ile ilgili öğrencilerin, velilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin ve tüm yurttaşların kaygılarını giderecek bir bilim kurulu oluşturulmalıdır” dedi.

21-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş