Arama sonuçları

Salgınla mücadelede 70 binden fazla çocuk ve ebeveyne eğitim desteği

Salgınla mücadelede 70 binden fazla çocuk ve ebeveyne eğitim desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde, 70 bin 432 çocuk ve ebeveyni, dijital risklerden korunma, mahremiyet bilinci, koruyucu ailelik, iş ve meslek danışmanlığı gibi farklı alanlarda verdiği eğitimlerle destekledi.

Bakanlık, Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde aileler ve çocuklar için sunduğu eğitimleri hız kesmeden devam ettirdi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, ağırlıklı olarak çevrim içi verilen eğitimler aracılığıyla 70 bin 432 çocuk ve ebeveyne ulaşıldı.

Söz konusu eğitimlerle aileler, çocuklarına salgın döneminde nasıl yaklaşmaları gerektiği, onları dijital tehlikelerden nasıl koruyacakları gibi birbirinden farklı konularda bilgilendirilip desteklenirken, çocuk ve gençler de Bakanlık uzmanları öncülüğünde hem meslek danışmanlığı hem de kişisel hobilere yönelik eğitim alma imkanını yakaladı.

56 BİN EBEVEYN, "ÇOCUKLARDA MAHREMİYET BİLİNCİ" EĞİTİMLERİNE KATILDI

Bakanlığın verilerine göre, eğitimler kapsamında, 6 bin 422 ebeveyn özellikle salgınla mücadele döneminde aileler için önemli bir ihtiyaç haline dönüşen "çocukların dijital risklerden korunması" konusunda bilgilendirildi.

Bedensel mahremiyet, mekan ve eşya mahremiyeti, zaman mahremiyeti, dijital mahremiyet gibi konularda ailelerin çocuklarını doğru bir şekilde yönlendirmesine, bu konudaki bilinç farkındalığının artırılmasına katkı sağlanmasının hedeflendiği "Çocuklarda Mahremiyet Bilinci" eğitimlerine katılan ebeveynlerin sayısı ise 56 bin 23 oldu.

Ayrıca koruyucu ebeveyn olan 1589 kişi de birinci kademe koruyucu ailelik eğitimlerine katıldı.

ÇOCUK VE GENÇLERİN KARİYER PLANLAMARINA DESTEK OLUNDU

Bakanlık, 1650 çocuğa geleceklerini planlamalarına destek olmak amacıyla iş ve meslek danışmanlığı eğitimleri verdi. 978 genç de iş hayatına uyum seminerlerinden yararlandı.

Ayrıca 2 bin 500 çocuk fotoğrafçılık, 1270 çocuk da dijital satranç eğitimleri ile hem kişisel gelişimlerine katkı sağladı hem de keyifli vakit geçirdi.

57 BİN 283 ÇALIŞANA EĞİTİM VERİLDİ

Bakanlık, Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde, çocuklarla ilgili alanlarda görev yapan personele yönelik de aile odaklı hizmetlerin önceliği, evlat edinme, koruyucu aile, gündüzlü hizmetler, vaka yönetimi, sosyal ekonomik destek hizmeti gibi alanlarda eğitimler düzenledi. Bu eğitimlerden toplam 57 bin 283 personel yararlandı.

26-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş