Arama sonuçları

SALT Araştırma Fonları 2022 başvuruları başlıyor

SALT Araştırma Fonları 2022 başvuruları başlıyor

SALT Araştırma Fonları, Türkiye’nin İmparatorluktan cumhuriyete iki yüzyıllık kent, toplum ve ekonomi tarihi ile 1950’ler sonrası mimarlık, tasarım ve sanat alanlarında özgün belge edinimi ve araştırma hedefli projeleri teşvik ediyor. 

SONUÇLAR 21 NİSAN'DA DUYURULACAK

2013’ten bu yana toplam 62 projenin destek aldığı fon, 2022’de desteklenecek araştırma projelerinin her birine 15.000 TL’lik fon sağlanacak. Başvurular iki aşamada tamamlanacak. 21 Şubat Pazartesi günü saat 18.00’e kadar süren ön başvurular ile içeriğin konu, dönem ve araştırma alanı bakımından uygunluğunun belirlenmesi amaçlanıyor. Bu aşamayı geçen aday projeler için 21 Mart Pazartesi’ye kadar devam edecek başvuru sürecinin ardından sonuçlar, 21 Nisan Perşembe günü duyurulacak. Desteklenen projelerin çıktılarıysa, Aralık ayında düzenlenecek bir sunum programıyla herkesin erişimine açılacak.

Başvurular, SALT Araştırma’nın odaklandığı çalışma alanları kapsamına giren araştırma projelerine açık olacak. Kent, toplum ve ekonomi tarihi araştırmaları, Osmanlı İmparatorluğu’nun 19. yüzyılı ve 20. yüzyıl Türkiye’sinin sosyal ve ekonomik tarihine ilişkin çalışmalar ile kent araştırmalarını kapsayacak. Mimarlık ve tasarım araştırmaları, 1950’ler sonrası Türkiye’de mimari pratikler ve tasarım yaklaşımlarına ilişkin, basılı kaynakların dışında kalan veya mevcut kaynaklara özgün yaklaşımlar getiren içeriklere yönelik olacak. Bu bağlamda çeşitli konular, alanın süreç içerisindeki gelişimini yansıtacak şekilde, tasarım nesnelerinden yapılı çevreye farklı ölçeklerde işlenebilecek.

18-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş