Arama sonuçları

Samet, ‘yılın çırağı’ seçildi

Samet, ‘yılın çırağı’ seçildi

Kırşehirli 14 yaşındaki Samet Çakır, Ticaret Bakanlığı’nca 35. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında "yılın çırağı" seçildi. Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ahilik Haftası Kutlamaları Ödül Yönergesi kapsamında 3 öğrenciyi "ilin çırağı" olarak valiliğe teklif etti.
Valilikteki kurul tarafından "ilin çırağı" seçilen Samet Çakır, "Türkiye'de yılın çırağı" için Ticaret Bakanlığına önerildi. 81 ilden gelen teklifler arasında Bakanlıkta yapılan değerlendirmede Çakır, Türkiye'de "yılın çırağı" seçildi.

BOBİNAJ ATÖLYESİNDE ÇALIŞTI

Kırşehir Badem Pınarı Mesleki Eğitim Merkezi Bobinaj Elektrik Bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi olan Çakır, mesleğini uygulamalı olarak öğrenmesi için okulu tarafından 2 yıl önce yönlendirildiği Kılıçözü Sanayi Sitesi'ndeki bobinaj atölyesinde çalışıyor. Burada ustalarından işini öğrenen ve kazandığı ücretle ailesinin geçimine katkı sağlayan Samet Çakır, 14 yaşında yılın çırağı seçilmekten mutluluk duyduğunu, amacının kalfa ve ustalık sürecini de başarıyla tamamlayarak kendi işini kurmak olduğunu söyledi.

 

07-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş