Arama sonuçları

Sanal sınıf sahtekarlarına dikkat edin

Sanal sınıf sahtekarlarına dikkat edin

Sanal sınıf sahtekarlarına dikkat edin. Posta'dan Murat Gülderen'in haberine göre, sahte dezenfektan, virüs soyguncularından sonra şimdi de okulların tatil edilmesiyle özel okulları ‘sanal sınıf kuralım’ diyerek koronavirüsü fırsat bilen dolandırıcılar  çoğalıyor. 

Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, “Size 40’ar kişilik sanal sınıflar oluşturalım. Normal sınıf gibi öğrenciler soru sorsun, derse eşlik etsin” diye teklifte bulunan çeteler var. Bunlar, özel okullara '2 bin TL kapora verirseniz sitenizi 3 günde teslim edelim’ diyorlar. Tabi parayı alan kayıplara karışıyor. Önceki gün tam 3 okul birden dolandırıldı ve olay Emniyet’e intikal etti” dedi. 

ŞİRKETİ SORGULAYIN

Arama motorlarında şu an uzaktan eğitim ya da iş yönetimi için ‘site yapıyoruz’ vaadiyle dolandırıcık yapan binlerce web s-itesi vurguncusunun dolaştığını ifade eden İsa Altun, şunları söyledi: “Eğer böyle bir talebiniz varsa sözkonusu şirketin adı, sabit telefonu, adresi ve en önemlisi de ticaret odasına kayıtlı olup olmadıklarını sorgulamanız gerekiyor. Bunu sorgulamadan asla linklerini tıklamayın, çünkü linki tıklayanların kredi kartı bilgileri ile kişisel verileri anında ele geçiriliyor.” 

30-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş