Arama sonuçları

SAT, dijtale geçiyor: Hangi değişiklikler oldu?

SAT, dijtale geçiyor: Hangi değişiklikler oldu?

ABD’de üniversiteye başvurmak isteyen gençlerin girdiği SAT (Scholastic Aptitude Test) dijitale geçiyor. Sınava girmek isteyenleri hangi değişiklikler bekliyor? SAT ile ilgili son gelişmeleri Kare Eğitim Direktörü Olcay Erten, pervinkaplancom için anlattı.

College Board Kasım 2021'de dijital SAT'yi ABD'de ve uluslararası bazı lokasyonlarda pilot uygulama olarak başlattı.

ÖĞRENCİ VE EĞİTİMCİLER OLUMLU BULDU

Bu  bu uygulamaya katılan öğrencilerin yüzde 80’inin yeni sistemi daha az stresli bulduklarınının söylemesi ve eğitimcilerin yüzde 100'ünün olumlu bir deneyim yaşadıklarını bildirmesinin üzerine, College Board SAT® Suite of Assessments'ın dijital olarak sunulacağını duyurdu. 2023’de uluslararası merkezlerde 2024’de ise Amerika’da SAT online olarak veriliyor olacak.

Dijitale geçiş bir dizi öğrenci ve eğitimci dostu değişiklik getirecek olsa da, SAT Suite'in birçok önemli özelliği (SAT, PSAT/NMSQT®, PSAT™ 10, PSAT™ 8/9) aynı kalacağı söyleniyor. SAT Suite, öğrencilerin lisede öğrendikleri ve üniversite ve kariyer hazırlığı için en önemli olan bilgi ve becerileri ölçmeye devam edecek. SAT, 1600 ölçeğinde puanlanmaya devam edecek ve eğitimciler ve öğrenciler, zaman içinde SAT Suite of Assessments genelinde gelişmeleri izlemeye devam edebilecekler. Sınavların, evde değil, bir okulda veya gözetmen bulunan bir sınav merkezinde uygulanmaya devam  edilmesi konusunda da açıklamalar var.

NELER DEĞİŞİYOR?

SAT’de tam olarak neler değişiyor?

College Board'da College Readiness Assessments başkan yardımcısı Priscilla Rodriguez, "Dijital SAT'ye girmeninde ,  sınavı uygulamanında çok daha kolay olacağını  bildiriyor.

Verilen bilgilere göre,

SAT’de karşımıza çıkacak değişiklikler arasında şunlardan bahsediliyor.

  • Dijital SAT daha kısa olacak . Mevcut SAT’de olduğu gibi sınav süresi üç saat yerine yaklaşık iki saat olacak ve soru başına daha fazla zaman  ayrılacak.
  • Dijital test, her birine bağlı bir soru ile daha kısa okuma parçaları içerecek ve pasajlar, öğrencilerin üniversitede okudukları çalışmaları temsil eden daha geniş bir konu yelpazesini yansıtacaktır.
  • Matematik bölümünün tamamında hesap makinelerine izin verilecektir.
  • Öğrenciler ve eğitimciler sonuçlarını haftalar yerine günler içinde öğrenebilicekler.
  • Ayrıca, öğrencilerin liseden sonra izledikleri yolların çeşitliliğini yansıtmak için dijital SAT Suite puan raporları, öğrencileri iki yıllık yerel kolej, işgücü eğitim programları ve kariyer seçenekleri hakkında bilgi ve kaynaklara da ulaşım mümkün olacak.

 

EŞİTSİZLİKLER İÇİN ÇALIŞIYOR

College Board, dijital testlere geçişle birlikte teknolojiye erişimdeki eşitsizlikleri gidermek için hala çalışıyor. Öğrenciler kendi cihazlarını (dizüstü bilgisayar veya tablet) veya okul tarafından verilen bir cihazı kullanabilecekler.Öğrencilerin kullanacak bir cihazı yoksa, College Board sınav gününde kullanmak üzere bir cihaz sağlayacaktır. Bir öğrenci bağlantısını veya gücünü kaybederse, dijital SAT, yeniden bağlanırken çalışmalarını veya zamanlarını kaybetmemelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Değişiklikler ayrıca SAT'yi daha güvenli hale getirecek. Mevcut kağıt ve kalem SAT ile, eğer bir test formu tehlikeye girerse, tüm bir öğrenci grubu için sınavların iptal edilmesi veya puanların iptal edilmesi anlamına gelebilirdi. Dijitalleşme, her öğrencinin benzersiz bir test formu almasına olanak tanıyacak, bu nedenle cevapları paylaşmak neredeyse imkansız olacaktır.

13-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş