Arama sonuçları

SAT sınavlarında hangi değişiklik oldu?

SAT sınavlarında hangi değişiklik oldu?

ABD’de üniversiteye başvurmak isteyen gençlerin girdiği SAT (Scholastic Aptitude Test) ne değişiklik oldu? Sınava hazırlanan gençleri neler bekliyor? SAT ile ilgili son gelişmeleri Kare Eğitim Direktörü Olcay Erten, pervinkaplancom için anlattı.

İşte değişiklikler:

SAT, okuma, matematik ve opsiyonel yazma olmak üzere 3 ayrı bölümden oluşur. Okuma ve Matematik bölümleri 800 puan üzerinden değerlendirilir. İki bölüm toplamı 1600 olarak hesaplanır ve üniversiteler 1600 üzerinden skor belirlerler. Essay yani yazma bölümü ise ayrı puanlanır.

Üniversitede okumak istediğiniz branşlarındaki yeterliliklerinizi göstermek için SAT Subject Testleri’ne girilir. Bu testler Edebiyat, Amerikan Tarihi, Dünya Tarihi, Matematik, Biyoloji, Kimya, Fizik, Fransızca, Almanca, İspanyolca gibi branşlardır.

Ancak SAT sınavlarının düzenlenmesini sağlayan College Board kurumu tarafından Ocak ayı ortasında yapılan açıklamaya göre, SAT Subject Sınavları ve SAT sınavının Optional Essay kısmı artık yapılmayacak.

 

NEDEN DEĞİŞİKLİK YAPILDI?

Kurum, uzun zamandır üzerinde konuşmalar yapılan ve merakla beklenen kararın nedenini, öğrencilerin üzerinde, üniversite başvuruları için olan beklentinin ve taleplerin azaltılması olarak açıkladı.

Alınan karara göre, SAT Subject Test’leri ABD’de tamamen kaldırıldı. Önümüzdeki tarihlerdeki Subject Test sınavlarına kayıt yaptıran Amerikalı öğrencilere sınav ücreti iadeleri ediliyor.

TÜRKİYE’DEKİ ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Uluslararası merkezlerde ise SAT Subject Test’ler için ise en son uygulama tarihi Mayıs ve Haziran 2021 sınavları. Bu sınavlara kayıt yaptıran öğrenciler eğer kayıt yaptırdıkları test merkezleri sınavları uygular ise Türkiye’de de en son bu tarihlerde sınava girebilecek ve üniversite başvurularında kullanabilecek. Sınavlar iptal edildiği için Mayıs ve Haziran sınavlarına kayıt yaptırdığı halde bu sınavlara girmeyi tercih  etmeyenlere ise sınav ücretleri iade dilecek.

College Board uzun süredir iletişim halinde olduğu özellikle Amerika üniversiteleri ile SAT Subect sınavlarının ve essay kısmının iptali ile olan durumu hala görüşmeye devam ediyor. Öğrencilerden de bireysel olarak başvuru yapacakları üniversitelerin web sitelerini takip ederek SAT Subject Testleri yerine yapılacak değişiklikleri takip etmeli.

SINAV SONUÇLARINI İSTEMEMİŞTİ

Bu sene 2020-2021 Akademik yılı için tüm dünyada süregelen pandemi sebebiyle bir çok Amerikan üniversitesi hem Amerikalı hemde uluslararası öğrencilerden SAT sınavını istememişti. Yeni dönem başvurularına hazırlandıkları bu zamanda ise 2021-2022 akademik yılı içinde bu kararlarına devam ettiklerini açıklamaya başladılar. Yani bir sonraki sene içinde öğrenciler SAT sınavı olmadan başvurularını bir çok üniversite için gerçekleştirebilecekler.

AP SINAVLARI MI GEÇERLİ?

Hem College Board hem de SAT Subject Testlerine ihtiyaç kalmadığını düşünen bir çok üniversite  bu sınavların yerine geçebilecek en iyi seçeneğin tüm dünyada oldukça yaygın olarak uygulanan ve çok fazla ders seçeneği olan AP sınavları olduğunu bildiriyor. Bu durumda AP sınavlarının öneminin de oldukça arttığını söyleyebiliriz.

MAKALE DE YAZILABİLİR GÖRÜŞÜ

Öğrencilerin ve üniversitelerin değişen ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla sürece uyum sağlayarak SAT sınavının Essay kısmını da kaldırmaya karar veren College Board, öğrencilerin üniversiteye giden yolda halihazırda yaptıkları işin bir parçası olarak  istedikleri şekilde bir makale yazarak farklı yollar ile yeteneklerini gösterme şansına da sahip olabileceğini söylüyor.

19-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş