Arama sonuçları

Seçmeli derste din dersi baskısı devam ediyor

Seçmeli derste din dersi baskısı devam ediyor

Seçmeli derste din dersi baskısı devam ediyor. Samsun, İzmir, Amasya ve Manisa’da açığa çıkan seçmeli din derslerine yönlendirmenin Iğdır’da zirve yaptığı ortaya çıktı.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Yakup Alhan’ın hazırlayıp il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yolladığı seçmeli ders programında, “Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler” derslerinin seçilmesi için yönlendirme yapıldı. Slayt halinde hazırlanan ve gayri resmi yollarla milli eğitim müdürlüklerine gönderilen programda, “Ders seçimlerinde milli eğitim müdürlükleri, müftülükler ve ilahiyat fakülteleri ile ortak hareket edilmeli” ifadesi kullanıldı.

Şube Müdürü Alhan’ın, “Seçmeli ders süreci” başlığı ile hazırladığı slaytta, “Nasıl bir yol izlenmeli” sorusu soruldu. Sorunun altında ise “Seçilecek dersler” ifadesi ile ayrı bir başlık açılarak, “Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler” dersleri sıralandı. Slaytta, “Öğrencilerin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan fertler olarak yetiştirilmesine katkı sunacak” derslerin seçilmesi gerektiğini belirtildi. Alhan, din öğretimi şube müdürleri ile imam hatip yöneticilerinin ders seçim sürecinde aktif rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

CUMA VAAZLARINDA ANLATILSIN

Slaytın sahibi Alhan, seçmeli ders sürecinde müftülüklere de görev verdi. Öğrencilerin yönlendirilmesi için imamların cemaatlerine, “Gerekli telkini” yapması gerektiği, konunun öneminin Cuma vaazlarında dile getirilmesi gerektiği ve müftülerin din görevlilerine, “Durumun önemini bizzat dile getirmesi” gerektiği anlatıldı.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, öğrencilere yönelik seçmeli ders baskısını TBMM gündemine taşıdı. Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

  • Bakanlığınızın, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yakup Alhan’ın hazırlayıp il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gayri resmi yollarla dağıttığı seçmeli ders programı hakkında bilgisi var mıdır?
  • Milli Eğitim Bakanlığınca müftülüklere, dini vakıf ve derneklere eğitime ilişkin görev ve sorumluluk verilmesinin hukuki dayanağı var mıdır?
  • Sorumlular hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmamışsa yapılacak mıdır?

07-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş