Arama sonuçları

Sendika başkanları sordu: 'Sınav olmasın' teklifine karşı çıkan sendikalar hangileri?

Sendika başkanları sordu: 'Sınav olmasın' teklifine karşı çıkan sendikalar hangileri?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in uzman öğretmenlik sınavıyla ilgili Fatih Altaylı’yla konuşmasında söylediği “Sendikalar ayağa kalkınca, sınav yapalım dedik” sözüne sendikalar tepki gösterdi.

Eğitim Bir Sen Başkanı Ali Yalçın Bakan Özer’in başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavlarını sendikaların istediği yönündeki açıklamasına ilişkin “Bakan Mahmut Özer sendikaları töhmet altında bırakmıştır” dedi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan da sosyal medya üzerinden açıklama yaparak Bakan Özer’e “’Sınav olmasın’ teklifine karşı çıkan sendikalar hangileridir?” diye sordu.

HANGİ SENDİKALAR İSTEMEDİ?

Ali Yalçın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaysa şöyle:

1-MEB Bakanı bir gazeteciyle mülakatında sendikaları töhmet altında bırakmıştır. Kimi kastetmiş bilemiyoruz ama ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda kariyer için sınav konusunda ilk günden beri durduğumuz yer belli ve Toplu Sözleşme tekliflerimiz de ortadadır.

2-Bakanlıkla tüm görüşmelerimizde beklenti karşılansın istedik. 12 saat süren TBMM Eğitim Komisyonu görüşmeleri ile Genel Kurul sürecinde Bakanlık ve yasa yapıcılar “sınavsız uzmanlık olmayacağı” kabulüyle kimi haklı taleplerimize de kapı aralamamıştır.

3-Sayın Bakanın açıklamaları, “iyi ki sendikalar var” dedirtiyor. Yoksa, yüksek lisans ve doktorası olmayan öğretmenin şansı da olmayacakmış anlaşılan. Eğitim-Bir-Sen olarak biz ne dediğimizi de ne istediğimizi de biliyoruz.

4-Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri rahatlatmak, yeni bir eğitim-öğretim dönemine stressiz girmelerini sağlamak istiyorsa, Meslek Kanunu ile ilgili sahanın taleplerini görmeli, tüm beklentileri karşılayacak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için adım atmalıdır.

“’SINAV OLMASIN’ TEKLİFİNE KARŞI ÇIKAN SENDİKALAR HANGİLERİ?”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bu sendikaların ismini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ya da Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarından açıklamalarını istedi.

Talip Geylan'ın açıklamaları ise şöyle:

1-Türk Eğitim Sen 2005’ten beri öğretmenlerin kariyer planlamasının HİZMET YILI ESAS ALINARAK yapılmasını istemektedir. Bunun dışında HİÇBİR FORMÜLÜ de kabul etmemiştir. “Sınav olmasın” teklifine karşı çıkan sendikalar hangileridir Sn Bakan ya da @tcmeb bürokratları açıklamalıdır!

2-Sendikamız 2005 yılında olduğu gibi 2022de de uzman/başöğretmen planlamasında getirilen SINAV şartının İPTALİ için YARGIYA düzenlemeyi taşımıştır. Hükümet, öğretmenleri bu gereksiz tartışmalardan artık kurtarmalı TES’in makul önerisi doğrultusunda düzenlemeyi hayata geçirmelidir.

15-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş