Arama sonuçları

SES: Okulların açılmasından vazgeçilmeli

SES: Okulların açılmasından vazgeçilmeli

SES: Okulların açılmasından vazgeçilmeli. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu, Covid-19 salgınında vaka artışlara ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. BirGün'de yer alan habere göre, basın açıklamasında, “Covid-19 vaka artışlarının sorumlusu yanlış politikalarda ısrar eden iktidardır” denilerek, “Halkın sağlığı, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlığı için yanlışta ısrardan vazgeçilmeli, taleplerimiz karşılanmalıdır” çağrısında bulunuldu.

Salgınla mücadele için zaman kaybetmeden gerekli tüm önlemler hızla alınması gerektiği vurgulanan açıklamada, okulların açılması tartışmasına da değinildi. Açıklamada, “Bu koşullarda okulların açılması doğru değildir. Okulların planlanan sürede açılma kararından bir an önce vazgeçilmeli; eğitim alanında örgütlü sendikalar ve emek meslek örgütleri ile acilen bir araya gelinerek çocukların hem sağlık hem de eğitim ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bunların nasıl sağlanacağı değerlendirilmeli ve ona göre planlama yapılmalıdır” ifadeleri yer aldı.

HASTALAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR

Covid tanısı alan hastaların yatarak tedavisine ilişkin sürecin değiştirildiği de hatırlatılan açıklamada, “Hastaneye yatış sadece solunum desteği ihtiyacı olduğunda yapılmakta, onun dışında hastalar evlerine gönderilerek ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Hastane yatış kriterlerindeki değişikliğin önemli bir nedeninin yoğun bakım yataklarındaki doluluk oranlarının çok yükselmesi olduğunu ve aynı zamanda yatışı azaltarak hastanelerde yatak doluluk oranlarını düşük göstermek olduğunu değerlendiriyoruz. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Temaslı herkese test yapılması gerekirken semptom aranmakta, semptom olduğunda dahi testin yapılmasında gecikmeler olmaktadır. Her bir eksiklik virus bulaşının artması anlamına gelmektedir” denildi.

51 SAĞLIK EMEKÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Yeterli tedbirler alınmadığı için salgın boyunca 51 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Hayatını kaybeden her bir sağlık emekçisinden sonra nedenler ve eksiklikler tespit edilip nerede yanlış yaptık denilerek, tekrar can kaybı yaşanmaması için tedbirlerin düzenlenmesi gerekirken ne yazık ki hiçbir kaybımızdan ders çıkartılmamaktadır. Tedbirlerdeki eksiklerde ısrar edilmekte, canlarımız, hayatlarımız riske atılmaktadır. COVİD servislerinde çalışan emekçilerin enfekte olması olağan kabul edilmekte ve pozitif tanı alanlar rutin olarak çalıştırılmaya devam edilmektedir. Bunun normal olarak kabul edilmesi beklenmektedir.”

TÜM UYARILARA KULAK TIKANDI

Salgının ilerlediğine ve vakaların arttığına da dikkat çekilerek, “Yoğun mücadelemize, sağlık emekçilerinin tüm çabalarına rağmen sendikamızın, TTB'nin, meslek örgütlerinin ve bilim insanlarının tüm uyarılarına kulak tıkanarak sürdürülen süreç, aslında sürdürülemeyen salgın yönetimi ile bugün vakalarda karşı karşıya olunan artışın sorumlusudur” denildi.

08-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş