Arama sonuçları

SEV Amerikan Koleji: Puanları nedir? Hangi öğrencilere burs veriyor?

SEV Amerikan Koleji: Puanları nedir? Hangi öğrencilere burs veriyor?

SEV Amerikan Koleji: Puanları nedir? Hangi öğrencilere burs veriyor? Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) 2014-2015 öğretim yılında ilk öğrencilerini aldı. İstanbul Çekmeköy’de bulunan lise hem Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alıyor, hem de SEV İlköğretim mezunlarına direkt okula devam edebiliyor.

SEV AMERİKAN KOLEJİ: PUANI NEDİR? HANGİ ÖĞRENCİLERE BURS VERİYOR?

SEV Amerikan Koleji (SAC) Müdürü Figen Karakuş pervinkaplancom instagram yayınına katılarak sorularımızı yanıtladı.

TABAN PUAN VE KONTENJAN NEDİR?

Bu yıl ilk kayıt dönemi puanımız 462. Kontenjanımız ise 45 öğrenci.

KONTENJAN GEÇEN YILLARA GÖRE AZALDI MI?

Hayır, aslında kontenjan azalmadı; SEV Amerikan Koleji’ne kendi ortaokullarımızdan yani SEV Ortaokullarından da öğrencilerimiz geçiş yapabiliyorlar. Daha sonra kalan kontenjan kadar da biz LGS merkezi sınav puanı ile öğrenci alıyoruz. Ne kadar öğrenci geçerse dışardan alacağımız kontenjan sayımız da azalıyor ya da artıyor.

OKUL KAÇ KEZ MEZUN VERDİ?

Bu yıl 3. mezunlarımızı mezun verdik. Bu yıl 140 öğrencimizi mezun oldu. Toplamda 251 mezunumuz var. 

HAZIRLIK SINIFI ZORUNLU MU?

Evet, SEV Amerikan Koleji olarak hazırlık senesini çok önemsiyoruz. Hazırlık sınıfı, öğrencilerimiz için İngilizcelerini geliştirecekleri bir yıl olmakla beraber, aynı zamanda gelecek dört yıl için hazırlık dönemi de oluyor. Daha sonraki sınıflarda daha da geliştirecekleri analitik ve eleştirel düşünme eğitimini burada alıyorlar. Lise hayatına aslında bir geçiştir hazırlık sınıfı. Öğrencilerimiz için hazırlık yılı, kendi ilgi ve yetenekleri konusunda aslında bir keşif yolculuğu, kendilerini keşfetme yolculuğu… Bilgi, beceri ve donanım olarak lise hayatına hazırlanıyorlar. Bu nedenle hazırlık yılı çok ama çok önemli. Öğrencilerimizi okula, okuldaki işleyiş ve uygulamalara hazırlayan bir oryantasyon yılı olarak tanımlayabiliriz hazırlık sınıfını.

HAZIRLIK YILINDA NASIL BİR EĞİTİM OLUYOR?

Hazırlık sınıfında öğrenciler, yoğun İngilizce dil programıyla birlikte İngilizce matematik ve İngilizce fen derslerinde eğitim görüyorlar.  Öğrenciler Türkçe ve İngilizceden oluşan akademik müfredatı izlerken, aynı zamanda Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerle çift dil- çift kültür ortamında eğitim görüyorlar. İkinci yabancı dil de yine hazırlık sınıfında başlıyor.

SAC’de öğrenciler Fransızca, Almanca ya da İspanyolca dillerinden birini ikinci yabancı dil olarak seçebiliyor.

ÖĞRETMEN SAYISI NEDİR?

100 öğretmenimiz var. Bunların yüzde 19’u uluslararası öğretmen.

IB DİPLOMA PROGRAMI VAR MI?

Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı uygulama yetkisi olan okullar arasındayız. 2016 yılından bu yana dünya IB okuluyuz. Öğrencilerimiz, çift diploma ile mezun olma şansına sahipler.

ÜNİVERSİTE YERLEŞME ORANLARI NEDİR?

Oranlara bakacak olursak; geçen yıl öğrencilerimizin yüzde 60’ı yurtdışına gitti, yüzde 40’ı yurt içindeki üniversiteleri tercih etti. 2018-2019 Akademik Yılı sonunda mezun olan 101 öğrencimiz Türkiye’nin ve dünyanın en başarılı 135 üniversitesinde okumaya hak kazandı. Toplam 2,4 milyon dolarlık burs kazanan öğrencilerimiz Harvard, Cornell, Koç, Stanford gibi dünyanın ve Türkiye’nin saygın üniversitelerinden burslu olarak kabuller aldılar. Yurt içinde vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilerimizin de yüzde 46’sı burs kazandı. En çok mühendislik ve iktisadi bilimleri tercih ettiler.

Pandemiye denk gelen bu eğitim-öğretim döneminde de öğrencilerimizden gurur veren haberler aldık. 12’nci sınıf öğrencilerimiz dünyanın 9 farklı ülkesindeki 115 farklı üniversiteden kabul aldılar.

Şimdi de YKS sonuçlarını bekliyoruz, yurt içi üniversite sınavında da yüzümüzü güldürecek sonuçlar geleceğine inanıyoruz.

Bizim hedefimiz; öğrencilerimizin yeteneklerine, kişiliklerine ve ilgi alanlarına en uygun olan üniversiteyi seçmelerine destek olmak. Yurt dışı ya da yurt içi diye bir ayrımımız yok.  Hem yurt dışı hem de yurt içi üniversite danışmanlarımız var. Öğrencilerimizin hazırlıktan üniversiteye kaydına kadar her aşamasında onların yanında oluyorlar. Rehberlik ve psikolojik danışmanlarımız da destekliyorlar öğrencilerimizi.

BURSLULUK OLANAKLARI NEDİR?

SAC’de toplam 632 öğrencimiz var. Yaklaşık 150 öğrencimiz burs desteğinden faydalanıyor. Başarılı öğrencilerin maddi zorluklardan etkilenmeden iyi eğitim almalarına destek vermek amacıyla farklı burs seçenekleri sunuyoruz. SEV okulları olarak, fırsat eşitliğine inanan bir misyonumuz var, bu nedenle de bu fırsatı öğrencilerimize sunmak istiyoruz. Öğrencilere mali ihtiyaç ve akademik başarı burslarına ek olarak Spor, Sanat ve Bilim Bursu da veriyoruz. Okula giriş başarı bursu var,  ara sınıflarda öğrencinin ağırlıklı not ortalaması ilk üçte olan öğrencilerimiz için de yüzde 35 oranında burs var. Bu yıl okulumuza başvuran öğrenciler, ön kayıt yaptırırken online olarak burs formunu da doldurabilirler. Burslarımızla ilgili tüm detayları okulumuzun web sayfasından öğrenebilirler.

KULÜPLER VE SOSYAL HAYAT NASIL?

Sadece akademik başarıya değil, hayata odaklı eğitim veriyoruz. SEV Amerikan Koleji programlarının önemli bir yönü de kulüpler ve ders dışı etkinliklerdir. Model Birleşmiş Milletler (MUN), Drama, Çevre Bilimi ve benzeri etkinliklerden oluşan 40’a yakın kol ve kulüp seçeneği bulunuyor. Okulda yıl boyunca farklı alanlarda birçok etkinlik düzenleniyor. Örneğin; Türkiye’nin lise düzeyindeki ilk girişimcilik ve inovasyon merkez olan SAC X-Zone proje geliştirme alanında öğrencilerimiz, yenilikçi ve girişimci düşünce tarzıyla birçok ulusal ve uluslararası başarılar elde ediyor.

25-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş