Arama sonuçları

Şimdi Güneş’in Kalbini Dinlemenin Zamanı!

Şimdi Güneş’in Kalbini Dinlemenin Zamanı!

Şimdi Güneş’in Kalbini Dinlemenin Zamanı! Evrenin harmonisini, gökkuşağının renkleri eşliğinde müziğine yansıtmaya gönül vermiş olan Köksal Ekinci, ilk albümü “Güneş’in Kalbi” ile yüreklerimize dokunuyor.

Gökyüzünün şifasını notalara nakşeden Köksal Ekinci, ilk albümü “Güneş’in Kalbi” ile müzikseverlerle buluşuyor. “Astro-müzik” akımı kapsamındaki albüm, ruhsal kodlarla bezeli organik elektronik ve yeni pop türündeki parçalardan oluşuyor.

ŞİMDİ GÜNEŞ'İN KALBİNİ DİNLEMENİN ZAMANI


Albüm, 21 Haziran’daki Yengeç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması öncesinde şarkılarını merakla bekleyen sevenleri için güzel bir hediye aslında.

MÜZİK OLDUĞUMUZU HATIRLATACAK


Albümün çıkış parçası “Aşk’ın Kanatları”, tıpkı diğerleri gibi dinleyiciye “şifa olma” niyetinde. Ekinci’nin 2004 yılında yazdığı parça, ilk kez 2006 yılında prodüktörlüğünü yaptığı albümde yayınlanmıştı. “Aşk’ın Kanatları’nın’’ hayatında özel bir yeri olduğunu söyleyen Ekinci, bunu şu sözlerle ifade ediyor: “Parça bizlere, aslında bedenimizin, ruhumuzun, kalbimizin ve en önemlisi de Bilincimizin ve DNA yapımızın bir ‘müzik şaheseri gibi kodlandığını’ ve en önemlisi de Yaratıcı’nın, Sonsuz Kaynağından Kalplere Damlayan, Benzeri Olmayan Bir Işık Senfonisinin Notalarıyız Herbirimiz’’

 

HER İNSAN BİR DÜNYA, BİR GÜNEŞ, BİR ENERJİ MERKEZİ


Ekinci sözlerine şöyle devam ediyor: “Güneş, insanlar için ‘yaşam enerjisi’ anlamına geliyor. Herkesi birer Dünya gibi, Güneş gibi, ayrı enerji merkezleri olarak kabul edebiliriz. Güneş’ten alınan yaşam enerjisi, kalpte toplanıyor ve güçlü yaratımlar için burada bekliyor. ‘Güneş’in Kalbi’ de, bu yaratım gücünü insanlara hatırlatmaya geliyor.”
 

ALBÜMDE BİR İLK DAHA


Albümün ilk video klibi, çıkış parçası “Aşkın Kanatları”na çekildi. ’Müzik Sensin Aslında’’ hayat felsefesine dayandırılan şarkının kompozisyonu ve hazırlanan videosu da bu felsefeyi renkler, ağaçlar, heykeller, camiler, kiliseler ve duvarlarda hayat bulan eşsiz Mural Art örneklerinden yansımalarla, sanat dolu bir atmosferin ‘’ruhumuzu mutlu kılan, hayat dolu melodilerle besleyen’’  gündelik yaşam içindeki en önemli ayrıntılar olduğunu dinleyicilere hatırlatmayı sağlıyor…

 

Albümde parçanın akustik versiyonuna ek olarak, elektronik ve radyo edit versiyonu da yer alıyor.

 

Altı parçadan oluşan albümde, dinleyicileri bir de “sürpriz” bekliyor. “Sen, Ben Oldun” ve “Veda” teklilerinin yeniden düzenlemeleri ile “Yok” adlı düet Ekinci’nin ilklerinden…


İLK BAHAR ÜÇLEMESİNİN SONU


Organik elektronik türünde parçalar yapan sanatçı, Nisan ve Mayıs aylarında “Venüs” ve “Ay’ın Nefesi” adlı parçalarını yayınladı. “Güneş’in Kalbi” albümü de gezegenleri ve yıldızları konu alan üçlemenin, sanatçının kendi deyimiyle İlk Bahar döneminin tamamlanması. Yaz ayları boyunca yeni temalı şarkıları üzerinde yoğun bir hazırlığa başlayacağını dile getiren Ekinci, üretim sürecinin heyecanını ve yeni şarkılarla müzikseverler ile buluşmayı hayatının en anlamlı paylaşımı olduğunun altını çiziyor.

Dijital platformlardaki ilk üçlemesi “Yas”, “Belki” ve “Dünya”yı 2019’da yayınlayan Köksal Ekinci, 2020’de “Sen Ben Oldun”  ve “Veda” adlı parçalarıyla dinleyiciyle buluştu.

Köksal Ekinci, evrenin harmonisini, gökkuşağının renkleri eşliğinde müziğine yansıtmaya gönül vermiş bir müzik tutkunu. Kalplere ve ruhlara notalarla dokunma arzusu, müziğine yön veriyor. Çünkü müziğin gücünün, sevgiye, aşka, nezakete, mutluluğa ve nihayetinde ‘BİRliğe’ açılan ışıltılı bir kapı olduğuna inanıyor. İlk üçlemesi 2019 yılında yayınlandı. 2020 yılında da müziğinde yeni ufuklara yol almaya devam ediyor...

www.koksalekinci.com

09-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş