Arama sonuçları

Sınav kursları evlere taşındı

Sınav kursları evlere taşındı

Sınav kursları evlere taşındı. MEB, virüs nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda fiziki eğitime ara verdi. Uzaktan eğitim, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden 23 Mart'ta başlıyor. 20-21 Haziran'da 2, 5 milyon adayın gireceği Yükseköğretime Kabul Sınavı (YKS) ve 7 Haziran'da 1.7 milyon adayın gireceği Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

Sözcü'nün haberine göre, okullardan sonra sınava hazırlık kursları da eğitime kapatılırken, öğrencilerin küçük gruplar halinde evlerde özel ders almaya başladığı öğrenildi. YKS ve LGS’ye girecek 5 milyon öğrenci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra sınavların ertelenmesi beklentisi içine girdi.

SINAV KURSLARI EVLERE TAŞIDI

Bakanlık, EBA'ya sınava girecek öğrenciler için binlerce sorudan oluşan soru bankası ve konu anlatımlarını yükledi. Adaylar, istediği test sorularına ulaşabiliyor. Sorularda zorlanan öğrenciler için ders anlatımlı videolar ile örnek soru çözümleri sisteme yüklendi. Türkiye'de virüs vaka sayısının artışıyla psikolojisi de olumsuz etkilenen adaylar, sınavların iptalini istiyor.

KÜTÜPHANE DE YASAK

Açık Lise sınavları ile Motorlu Taşıt Sürücü Kursu sınavlarının iptali, YKS ve LGS iptal beklentisini de arttırdı. Öte yandan okullar eğitime kapatılsa da, bazı sınava hazırlık kurslarının, kütüphanelerde ders yapma kararı aldığı öğrenildi. Öğretmen gözetiminde yapılması planlanan kurslar, MEB'in kütüphaneleri de yasaklamasıyla durduruldu.

TELAFİ EĞİTİM TEMİNATI

Kurslar, idari personel olarak açık oldukları bilgisini öğrencilerine duyurdu. Tüm derslerin yüz yüze telafisinin de yapılacağı teminatı verildi. Kursların virüs tehlikesi geçse de, yasak kalktığında öğrencileri bir sıra dolu, bir sıra boş bırakarak 1'er metre mesafeyle oturtmayı planladıkları kaydedildi. Öte yandan okullar ve kursların kapatılmasından sonra küçük gruplar halinde evlerin küçük dershanelere dönüştürüldüğü bildiriliyor.

KORONA ATLATILIR SINAV VİRÜSÜ ZOR

Eğitimci Aladdin Dinçe şöyle dedi:

“MEB'in uzaktan eğitimi pozitif. Ancak, bu eğitim iyi niyetten öteye geçmez. Baharda okulda tutulamayan öğrencilerin bir de virüs korkusuyla televizyon başında ders dinlemesi çok zor. Öğrenciler, hayatlarının dönüm noktası LGS ve YKS sınavının belirsizliğinden çok gerildiler. Sınav yapılsa da, ertelense de bu eğitim yılı tüm öğrenciler için maalesef kayıp bir yıldır. En büyük virüs, çocuklarımızın enerjisini çalan, rekabete ve yarışa dönüşmüş sınav sisteminin kendisidir. Koronavirüs salgını atlatılır ama sınav virüsünün tedavisi çok zor ve uzun yıllar alacak.”

20-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş