Arama sonuçları

Sınav stresini yenmenin altı maddelik formülü

Sınav stresini yenmenin altı maddelik formülü

Hayalindeki liseyi kazanmak isteyen yaklaşık 1.2 milyon öğrenci 14 gün sonra LGS’ye girecek. Kolay Kampüs Mutluluk Koçu Doç. Dr. Gülbeniz Akduman, sınav heyecanını yenmenin yollarını açıkladı.

Her yıl bir milyonu aşkın öğrenci, iyi bir lisede eğitim alabilmek için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi ortak sınavlara giriyor. 6 Haziran’da yapılacak LGS’ye 14 gün kaldı ve öğrencilerin stres seviyeleri de giderek artıyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kolay Kampüs Mutluluk Koçu Doç. Dr. Gülbeniz Akduman, sınava psikolojik olarak hazırlanmanın formülünü 6 maddede şöyle özetliyor:

"BAŞARISIZ OLMA DÜŞÜNCELERİNİ BIRAK"

1 Hayal Et: Sınava hazırlanma stresiyle ne için çabaladığını unutma! Amacın sadece sınava girmek değil, geleceğini sana yakınlaştıracak okula başlamak. Şimdi gözlerini kapat ve kendini kazanmak istediğin okulda hayal et, şu an okulun bahçesinde olduğunu, yeni arkadaşlarınla sohbet ettiğini düşün. Seni o okulda bekleyen güzel ve mutlu günlerini düşün. 6 Haziran’da hayallerine kavuşmak için çalışmaya devam et!

2 Anı Yaşa: “Ya sınavda sorunun cevabı aklıma gelmezse, ya süre yetmezse, ya başarısız olursam” düşüncelerini bırak! Yanlış yaptığın soruların çözümlerini öğren, ne kadar çok soru çözersen o kadar hızlanırsın! Ama ne kadar çok kaygılanırsan o kadar yavaşlar ve başarısız olursun unutma!

3 Pes Etme: Zaten az gün kaldı, “Deneme sınavlarında da iyi değilim” diyerek çalışmayı bırakma! Ne kadar çok soru çözersen o kadar hızlanacaksın. Kolay Kampüs platformundaki Sıfır Hata Sistemi ile çözemediğin soru kalmayana kadar denemeye devam et.

"KEŞKELER SENİ YORAR"

4 Kaygı ve ‘Keşke’yi Unut: “Keşke sene başından beri çok çalışsaydım, keşke daha çok zamanım olsaydı” demeyi bırak. Keşkeler seni yorar, kaygılandırır. Enerjini soru çözmeye harca, ne kadar çok soru çözersen kaygın da azalacak unutma!

5 Olumlu Düşün ve Odaklan: “Ya başarısız olursam ya kazanamazsam” diye olumsuz düşünürsen sınavda bildiklerini de hatırlayamazsın. Başaracağına inan, çalışmaya ve soru çözmeye devam et! Daha çok soru çözdükçe, yanlışların azaldıkça karamsarlığın da kendiliğinden geçecek.

6 Lafta Kalmasın: Sınava az kaldı. “Sonra daha fazla test çözerim, bugün yoruldum yarın daha çok çözerim” demeyi bırak. 1 soru bile çözsen binlerce kişinin önüne geçeceğini ve puanını artıracağını unutma! Sınavlar yaklaşırken öğrenciler daha fazla kaynağa ve desteğe ihtiyaç duyuyor. Kolay Kampüs platformuna üye olarak, rehberlik içeriklerinden ve ücretsiz seviye tespit sınavından faydalanmak mümkün. Ayrıntılı bilgi için www.kolaykampus.comadresini ziyaret edebilirsiniz.

24-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş