Arama sonuçları

Sınavlar nasıl ve nerede yapılacak? Hangi konulardan sorumlu olacaklar?

Sınavlar nasıl ve nerede yapılacak? Hangi konulardan sorumlu olacaklar?

Sınavlar nasıl ve nerede yapılacak? Hangi konulardan sorumlu olacaklar? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavların nasıl yapılacağını açıkladı. Buna göre öğrenciler tüm konu ve kazanımlardan sorumlu olacak. Sınavlar öğrencilerin kendi öğretmenleri tarafından okullarda yapılacak. Öğrenciler bölünerek sınavlara alınacak. Yani seyreltilmiş öğrencilerle sınavlar yüz yüze yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla “Yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalar” başlığıyla illere yazı gönderildi. Yazıda, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarının birlikte kullanılması ile sürdürüleceği belirtildi. Yüz yüze eğitime 21 Eylül 2020 tarihinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar ile başlandığı vurgulanan yazıda, diğer kademelerle ilgili kararın salgının seyrine göre duyurulacağı hatırlatıldı.

SINAVLAR NASIL VE NEREDE YAPILACAK? HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAKLAR?

Bu kapsamda öğretim programlarının tamamının yüzyüze ve/veya uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacağı belirtilen yazıda, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin öğretim programlarındaki konu ve kazanımların tamamından sorumlu olacaklarına dikkat çekildi.

Ölçme ve değerlendirme uygulamalarının da Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre gerçekleştirileceği belirtilen yazıda şöyle denildi:

SINIFLAR BÖLÜNECEK, SINAVI KENDİ ÖĞRETMENLERİ YAPACAK

“Buna göre öğrencilerin kendi öğretmenleri tarafından okul ortamında gerçekleştirilmesi esastır. Okulun fiziki şartları göz önünde bulundurularak ölçme ve değerlendirme uygulamaları bir sınıfta yer alan öğrencilerin gruplara ayrılarak uygulanması şeklinde gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitim faaliyetleri ile ölçme ve değerlendirme uygulamalarının tamamında Covid-19 salgını ile ilgili tedbirlerin eksiksiz ve zamanında gerçekleşmesi sağlanarak Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na uygun olacak şekilde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından gerekli tüm önlemler alınacaktır.”

 CANLI DERSLERE DE SINIRLAMA GELDİ

Bu arada bakanlık canlı dersler için de saat sınırlaması getirdi. İlkokul ve Ortaokullarda Canlı Ders Saatleri başlığıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu imzasıyla illere gönderilen yazıya göre canlı dersler ilkokullarda günlük toplam 4 saat, ortaokullarda ise günlük 6 ders saati aşamayacak.

1’LERE DE CANLI DERS GELDİ

MEB yazısı ile birlikte 1’nci sınıflar için de canlı ders uygulaması başlıyor. Şu anda 1’ler Türkçe, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerini yüz yüze alacak. Bu durumda 1’ler için müzik, beden eğitimi ve oyun ile görsel sanatlar dersleri canlı ders ile verilecek.

Bu yazıyla özel okullarda da canlı derslerde süre belirlenmiş oldu.

24-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş