Arama sonuçları

Sınavlar neden yüz yüze yapılmak zorunda?

Sınavlar neden yüz yüze yapılmak zorunda?

Sınavlar neden yüz yüze yapılmak zorunda? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavların yüz yüze yapılmak zorunda olduğunu söyledi. Peki neden?

Katıldığı televizyon programında Bakan Selçuk gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

SINAVLAR NEDEN YÜZ YÜZE YAPILMAK ZORUNDA?

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimde sınavların yapılma yöntemine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Sınavlar yüz yüze olacak. Sınavlar yüz yüze olacağı için EBA TV'deki derslerin izlenmesi bir zaruret. Onu izlemezse sınavların içeriği oradan sorulacağı için öğrenci açısında problem olabilir. Niye yüz yüze yapıyoruz? Çünkü eğer sınav yapmazsak, yüz yüze yapmazsak ya da sınav şeklimizi dönüştürürsek ölçe değerlendirme açısında uzun vadeli en 4-5 seneyi kapsayan bir problem çıkıyor. Problem şu, öğrencilerin öğrenme kayıpları arttıkça bir sonraki yılın öğrenme içeriklerini almayla ilgili zemin basamak basamak ortadan kalkıyor. O yüzden de bu öğrenme kayıplarını aza indirmemiz lazım."

2021 LGS VE YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLER

"Yüz yüze eğitimde hangi derslerin verileceğine ilişkin soruya Selçuk şu yanıtı verdi:

"İlkokullarda hayat bilgisi, Türkçe, matematik dersleri veriliyor. 2'inci sınıflardan itibaren bunun yanı sıra bir saat yabancı dil var. 4'üncü sınıftan itibaren de bir saat din bilgisi var. Böyle baktığımızda aslolan yani çocukların esasen omurgada sorunlu olduğu dersler. Çünkü biz müzikle sporla ilgili yakın teması gerektiren dersleri yapmıyoruz ama bu tür dersler hem EBA hem de okul için standart. 

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER

8'inci sınıflarda da LGS muhtevasında yer alan dersler var. Onlar da fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri. 12'inci sınıflarda ise YKS'ye hazırlık için olan dersler var. Kişinin neyi seçtiğine bağlı olarak matematik, edebiyat, fizik, kimya, diğer sosyal dersler olabilir. Hangi alana yöneldiğine bağlı olarak değişir." 

07-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş