Arama sonuçları

‘Sınavsız’ üst sınıfa geçiş olabilir mi?

‘Sınavsız’ üst sınıfa geçiş olabilir mi?

Sınavsız’ üst sınıfa geçiş olabilir mi? Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk’a "Geçen sene herhangi bir sınav olmadan bir üst sınıfa geçilmişti. Bu sene de planlar tutmazsa böyle bir planınız var mı?" sorusu yöneltildi.

Selçuk, şöyle dedi: "O da senaryolardan birisi. Bizim bir ihtimaller tablomuz var. Her birinin de yanında avantajı dezavantajı var. Bütün bunları saha ile irtibat halinde değerlendiriyoruz, bilim insanları ile çalışarak değerlendiriyoruz."

‘SINAVSIZ’ ÜST SINIFA GEÇİŞ OLABİLİR Mİ?

Sürecin olumsuz devam etmesi halinde, önceliklerinin sağlık olduğunu söyleyen Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarımızın sağlığını bir garanti altına alalım diğer işlemlerin tamamı ondan sonra gelir. Bütün bakış açımız bu. Diyelim ki sağlıkla ilgili bir endişemiz kontrol altına alabiliyoruz, bunu da bilim insanları da teyit ediyor, biz bu süreci işletiriz normal olarak, hemen uyum sağlarız, zaten hazırız. 'Yarın açılıyor' dese biz hazırız. 'Çalışanlarla, öğretmenlerimiz ile ilgili, çocuklarımızla ilgili bir risk var.' denildiğinde hemen tavrımızı koyuyoruz ortaya. 'Burada risk var, okulları açmayın.' denildiğinde biz buna uyarak yapmıyoruz yoksa bu eğitimsel bir karar değil sadece. Biz bu iki kararı yani sağlık ve eğitim ile ilgili olan tabloyu birlikte okuyarak bir karar veriyoruz. Neticede en iyisi, en faydalısı hangisidir, buna yöneliyoruz."

31-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş