Arama sonuçları

Sınıfın ‘hava’sı öğrenciyi etkiliyor mu?

Sınıfın ‘hava’sı öğrenciyi etkiliyor mu?

Sınıfın ‘hava’sı öğrenciyi etkiliyor mu? Pandemi ile birlikte artık okullarda tartışılan bir konu da ‘hava’ oldu. Peki sınıfların havası öğrencileri nasıl etkiliyor? Bu sorunun yanıtını Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, Amerikan Isıtma, Soğutma ve Havalandırma Mühendisleri Derneği’nin (ASHRAE) HVAC&R Research Dergisi’nde yer alan bir araştırmanın sonuçlarına dikkat çekerek veriyor.

SINIFIN ‘HAVA’SI ÖĞRENCİYİ ETKİLİYOR MU?

Eroğlu, bu araştırmaya göre sağlığın yanı sıra iklimlendirme sistemlerinin öğrencilerinin verimine katkısı olduğunu söyleyerek, şöyle diyor: “Araştırmada, taze hava oranının iki katına çıkarılmasının öğrencilerin performansında yüzde 14’lük bir gelişme sağladığını, sınıf sıcaklığındaki 1°C’lik düşüşün ise performansa etkisinin yüzde 4 olduğunu görüyoruz. Elbette bu sonuçlar pek çok farklı parametreye bağlı ancak iklimlendirme sistemlerinin etkisinin çok büyük olduğunu söyleyebiliriz.”

Pandemi şartlarında kapalı alanlardaki iç hava sağlığının önemi konusunda bilinçlendirmek amacıyla “Taze Hava Akımı” kampanyasını başlattıklarını anlatan Eroğlu, okulların sadece öğrenci ve öğretmenler için değil tüm toplum sağlığı için çok önemli olduğunu ve bu nedenle taze havanın şart olduğunun altını çizdi.

 

16-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş