Arama sonuçları

Sınıflar karantinada öğrenciler eğitime uzak

Sınıflar karantinada öğrenciler eğitime uzak

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der), ‘Yüz yüze eğitimde 5. hafta raporu’nu açıkladı. Rapora göre Kocaeli’de en az 98, Mersin’de en az 80, Çanakkale’de en az 68, Bolu’da en az 32 sınıf karantinaya alındı. Büyükşehirlerde yaşanan tablo ise vahim boyutlara ulaştı. Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar’da en az 92 sınıf karantinaya alınırken Kartal ve Maltepe’ de en az 58 olmak üzere en az 150 sınıf karantinada.

BirGün'de yer alan habere göre, raporda, şöyle denildi: “Kartal Türk Kızılayı Anadolu Lisesi’nde 9 öğretmene pozitif tanısı konulurken en az 150 öğrenci temaslı ve 5 sınıf karantinaya alındı. Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde 16 öğrenciye pozitif tanısı konuldu, en az 189 öğrenci temaslı ve 8 sınıf karantinada. Bu okullarda yaşanılan sorunlar ülke genelinde tüm okulların gerçekliği.”

VELİLER YETERLİ BULMUYOR

Yüz yüze eğitimin bu koşullarda sürdürülemediğine dikkat çekilen raporda, Edirne Veli-der’in kent özelinde gerçekleştirdiği anket çalışmasından çıkan sonuçlara da yer verildi. 358 velinin katıldığı ankete göre kamu okullarında öğrencisi olan velilerin yüzde 84,4’ü alınan önlemleri yeterli bulmuyor. Velilerin yüzde 68’i çocuklarının sınıf mevcudu 26 ve üzerinde olan sınıflarda eğitime devam ettiğini belirttiği ankette, yüzde 82, 6’sı ise okullarında yeterli temizlik personelinin olmadığını ifade ediyor.

SABAH KAHVALTISI VE ÖĞLE YEMEĞİ

Okullarda havalandırma sisteminin olmamasının riski artırdığı vurgulanan raporda, “Ekonomik kriz derinleşiyor ve çocuklarımız da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Tüm öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmeli, ücretsiz su sağlanmalıdır” denildi.

Öte yandan Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, son bir hafta içinde Ankara’nın 10 ilçesinde 250 sınıfın Covid-19 nedeniyle karantinaya alındığını söyledi. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Yardım, 10 ilçede 111 öğretmen, 716 öğrenci ve 69 personelin de temaslı ya da pozitif olduğunu dile getirdi.

09-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş