Arama sonuçları

Sınıfta kalma geri gelsin mi?

Sınıfta kalma geri gelsin mi?

Sınıfta kalma geri gelsin mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sınıfta kalmanın tekrar geri geleceğini açıklamasını eğitimciler olumlu olarak değerlendirdi. Selçuk, 1999 yılında kaldırılan sınıfta kalma uygulamasının 2020-2021 yılından itibaren geçerli olacağını söylemişti.

 

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı açıklamada sınıf geçme yönetmeliğinde yapılacak değişikliğin olumlu olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

SINIFTA KALMA GERİ GELSİN Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalmanın olmamasının eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtığına, dört işlemi bilmeden lisenin bitirilmesine dikkat çekerek, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren, ortaokul ve liselerde sınıf tekrarı sistemine yeniden geçileceğini açıkladı. ‘Ne yaparsam yapayım zaten sınıfı geçiyorum” düşüncesi öğrencilerin motivasyonunu olumsuz etkiledi. Sınıf tekrarı ihtimali, öğrenme sürecinde öğretmenin etkisini artıracaktır.

ÖĞRETMENLER ODASINA KULAK VERİN

Bu yaklaşım, MEB’in öğretmenler odasına kulak verdiğini gösteriyor, bu itibarla teşekkür ediyorum. Notun belirleyici olması, sınıfta kalmanın geri gelmesi, aslında velinin çocuğunu daha iyi tanıması ve fark etmesini de sağlayacaktır. Bu durum, aynı zamanda velinin çocuğu üzerinde gerçekçi beklenti oluşturmasının yanı sıra öğrencinin ilgi ve yeteneğine göre doğru yönlendirilmesine de katkısı olacaktır.”

25-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş