Arama sonuçları

Sinovac aşısı: Sağlık çalışanlarına ilk doz yapılmaya başlandı

Sinovac aşısı: Sağlık çalışanlarına ilk doz yapılmaya başlandı

Sinovac aşısı: Sağlık çalışanlarına ilk doz yapılmaya başlandı. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında CoronaVac aşısı, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyelerinin ardından, bugün de sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Çinli Sinovac firması tarafından üretilen ve 30 Aralık 2019'da Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısına, 14 gün süresince yapılan analizler dün tamamlandı ve Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından "Acil Kullanım Onayı" verildi.

Onay verilmesinin ardından dün Bakan Koca ile hastalığı geçirmemiş ya da gönüllü olarak aşılanmamış Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyelerine aşı uygulaması gerçekleştirildi. 

SİNOVAC AŞISI: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İLK DOZ YAPILMAYA BAŞLANDI

Öncelik değerlendirmesinde ilk sırada yer alan sağlık çalışanları için aşı uygulaması bugün Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. Ankara Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen aşı uygulamasına, çok sayıda sağlık çalışanı gönüllü katıldı.

Sağlık çalışanları, ilk olarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alıyor. MHRS'den randevu alındıktan sonra Bakanlıkça uygulanan aşılama sistemi üzerinden aşı yapılacak personelin bilgileri kontrol ediliyor. Aşılama sisteminde ilk olarak hekim girişinden, uygulama yapılacak kişinin TC kimlik numarası, Halk Sağlığı Yönetim Sistemi (HSYS) kodu giriliyor. Bu şekilde personelin randevusunun kontrolü yapılıyor. 

Personelin randevusu teyit edildikten sonra kişinin aşılama hakkı olup olmadığı sistemde çıkıyor. Aşılama hakkı olduğunda sistemdeki 'aşıla' kısmına giriliyor ve personele tanımlı aşının karekodu bilgilerle eşleştiriliyor. Ardından aşı gerçekleştiriliyor.

 

 

14-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş