Arama sonuçları

Sivas, TÜBİTAK proje yarışmasında 7 alanda 11 derece elde etti

Sivas, TÜBİTAK proje yarışmasında 7 alanda 11 derece elde etti

Sivas, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda 7 alanda 11 derece elde etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin proje sunularını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği yarışmada Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) en fazla birincilik ödülü alan eğitim kurumu oldu.

Sivas BİLSEM, yazılım, teknolojik tasarım, biyoloji, Türkçe, değerler eğitimi alanlarında birincilik alırken, yazılım ve tarih alanlarında ikincilik, coğrafya alanında üçüncülük ele etti. TED Sivas Ortaokulu tarih alanında birincilik, Şehit Nurcan Karakaya Ortaokulu ise değerler eğitimi ve Türkçe alanlarında üçüncülük aldı.

15 BİN 674 PROJE KATILDI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Salih Ayhan, başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek, "Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışma yapmasına teşvik eden bu tür yarışmalar, sürekli çalışan ve üreten gençlerimize vizyon katıyor. Yarışmada Sivas'ın adını gururla duyuran, yüzümüzü ağartan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müze teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin küçük yaşta bilimsel gelişmelere katkıda bulunmalarının önemini vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

“Yapılan yarışmaya 3 bin 89 okuldan 18 bin 792 öğrencinin hazırladığı 15 bin 674 proje katılmış. TED Koleji, Şehit Nurcan Karakaya Ortaokulu ve Sivas BİLSEM adını ülke genelinde duyurmuş. Bu başarı, Sivas adına çok önemlidir ve diğer okullarımızın da bu yarışmalara katılımı son derece önemlidir. Diğer yandan Sivas BİLSEM'in en fazla ödül alan kurum olması ise ayrıca bizleri sevindirmiştir. Yeni binası ile başarılarına başarı ekleyen Sivas BİLSEM'i de özellikle kutluyor, güzel sonuçların devamını diliyorum."

21-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş