Arama sonuçları

Sokağa çıkma yasağı: 20 yaş altı öğrenciler nasıl çıkacak?

Sokağa çıkma yasağı: 20 yaş altı öğrenciler nasıl çıkacak?

Sokağa çıkma yasağı: 20 yaş altı öğrenciler nasıl çıkacak? Sokağa çıkma kısıtlamasına göre 20 yaş altı saat 13.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu kısıtlama 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyleri kapsıyor. Yani üniversite öğrencileri bu kısıtlama kapsamı içinde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) meslek liseleri öğrencileri için  yüz yüze staj kararı aldı.

Peki öğrenciler ne yapacak?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI: 20 YAŞ ALTI ÖĞRENCİLER NASIL ÇIKACAK?

Yüz yüze eğitim gören 20 yaş altı üniversite öğrencilerine üniversite yönetimlerince ders programını gösterir şekilde özel belge verilecek. Bu belgeyi ibraz eden 20 yaş altındaki öğrenciler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Yüz yüze eğitim kararı alınan anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğrencileriyle, kreşlerdeki çocuklar, 20 yaş altındakiler için uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Çocuklar ayrıca kısıtlama getirilen saat dilimleri içerisinde veli/vasisi nezaretinde, bakıcıya, aile büyüklerine, kreş veya gündüz bakımevlerine götürülebilecek.

Profesyonel veya milli sporcu olduğunu belgeleyen 20 yaş altı sporcular da sportif faaliyetleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

20 yaş altı gençler ve çocuklar ise yanlarında veli/vasisi bulunması şartıyla herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerararası yolculuk yapabilecek.

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DE MUAF

Uzaktan eğitim kararının ardından MEB, önce okul öncesi eğitim için yüz yüze eğitim kararı aldı. Ardından da mesleki eğitim merkezine kayıtlı çırak öğrenciler ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 12'nci sınıf öğrencileri için yüz yüze staj kararı aldı. Buna göre işletmenin talebi ve velisinin izni ile bu öğrenciler 30 Kasım'dan itibaren stajlarına devam edebilecek.

 KPSS, Kariyer Mesleklerin Giriş Sınavları, TOEFL, IELTS gibi ülke genelinde düzenlenen sınavlara girecek kişiler hangi yaş grubundan olursa olsun sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutulmayacak

28-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş