Arama sonuçları

Sorumluluk velide kalsın: Online eğitim için form dolduruyorlar

Sorumluluk velide kalsın: Online eğitim için form dolduruyorlar

Sorumluluk velide kalsın: Online eğitim için form dolduruyorlar. Okullar, velilerine form yollayarak, yüz yüze eğitim almak istiyorlarsa onay vermelerini istiyor.  Bu onay ile yerli ya da yabancı yüz yüze eğitim sistemlerini kullanacak veli olası bu bağlantılar nedeniyle yaşanacak tüm sorumluluğu da aldığını belirtiyor.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi geçtiğimiz 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim görüyor. Devlet okullarında bu eğitim Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile TRT üzerinden yayın yapan EBA TV ile gerçekleştiriliyor. EBA programının yerli olmasına rağmen canlı eğitim açısından öğretmen-öğrenci ilişkisini bire bir kuramadığından yakınan okullar ile öğretmenler bu süreci verimli geçirmek için çözüm peşinde.

SORUMLULUK VELİDE KALSIN: ONLİNE EĞİTİM İÇİN FORM DOLDURUYORLAR

Bu çözümler arasında ise öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen whatsapp grupları kuruluyor. Bunun yanı sıra Zoom, Goto Meeting, Microsoft Teams, Webex, Lifesize, Everwebinar, Freeconference, Adobeconnect gibi öğretmen ile öğrenciyi yüz yüze getirecek, yorum yapabilecekleri, konuşabilecekleri ve çoklu katılım sağlayan programlara da hem öğretmenler hem de öğrenciler ihtiyaç duyuyor.

Öğretmenler ücretli tarifelerine girmeden bu uygulamaları kullanarak, öğrencileri ile yüz yüze eğitim gerçekleştirmeye çalışıyor. Ancak bu uygulamalarda da sanal güvenlik endişesi duyulduğunu ifade eden eğitimciler alternatif üretmeye çalışıyor.

Velilere de bazı okullardan bununla ilgili bilgilendirme notları gidiyor. Gerek öğretmenlerin gerekse velilerin bu sistemleri kullanırken kendi güvenlik şartlarını sağlamak zorunda olduklarına dikkat çekiliyor. Bu nedenle de öğretmenlerin bu sistemler kullanılırken, 3’ncü kişilerin elde edeceği verilerden öğretmenlerin sorumla olmayacağına dikkat çekiliyor.

FARKLI BİR E MAİL ADRESİ AÇIN ÖNERİSİ

Bunun için de hem öğretmenlere hem de velileri şu uyarılarda bulunuluyor:

Öğretmenler ne yapacak?

1. Öğretmenler, kendi bilgisayarlarında virüs güvenlik önlemi almalı.
2. Öğrencilerle ilgili derslerin kaydı yapılmamalı ve öğrencilerin de görsel kayıt almamaları konusunda dikkatli olmaları.

3. Kurulum ve bağlantılarda bankacılıkta kullanmadığı e mail hesabı kullanması.

ÖĞRENCİ VE VELİLER HANGİ ÖNLEMLERİ ALMALI?

Öğrenci ve veliler ne yapmalı?

  1. Başlangıçta öğretmenleriniz tavsiye ettiği online bağlantıyı kullanmak.
    2. Veli ve öğrencilerin, kurulum ve bağlantılarda bankacılıkta kullanmadığı e mail hesaplarının kullanılması önem arz etmektedir. Gerekirse bu ders etkileşimi için yeni bir e mail hesabı oluşturulmasının sağlanması gereklidir.
    3. Öğrenci evde ders yaparken 3’ncü kişilerin dersle ilgili görüntü almaması. Yine öğretmenleri ile sakin bir ortamda ders yapabilmesi güvenlilik ve verimlilik adına gereklidir.
    4. Velilerimiz güvenlik açısından bu dönemle sınırlı olmak üzere öğrencileri için canlı derslerde kullanılmak üzere kişisel bilgi içermeyen yeni bir mail adresi açmalı.
    5. Öğrencilerin canlı ders için giriş yaptıkları cihazlarda bulunan kameraların üzeri kağıt, bant vb. gibi malzemelerle kapatılmalı

ONAY VERMELERİ İSTENİYOR

Velilere gönderilen Online Eğitim Veli Onay Formu’nun altında ise şunlar yer alıyor:

“Yukarıda yapılan uyarıların dikkate alınması koşulu ile velilerimizin öğrencileri için bu yerli ve yabancı sistemleri kullanılmasına izin verme durumunu ve bu konuda sorumluluğu kabul ettiğinizi belirten aşağıda yer alan tercih ve onay kısmına evet ve hayır kısımlarına işaret (çek atarak) onaylayıp, onaylamadığınızı belirtmenizi istiyoruz. Öğretmenlerimiz sizin onaylarınıza göre ders işleme grupları oluşturulacak ve sınırları belirleyecektir.”

14-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş